Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мајстор бодибилдинга пуни витрине са златом

rssBookmark and Share

Лесковац 05.11.2014. Југмедиа

Студент Јован Милошевић (22) из Лесковца освојио је шест златних пехара и две сребрне медаље на седам међународних такмичења, одржаних у последњих месец дана у Србији и Босни.

Мајстор бодибилдинга пуни витрине са златом

„Овакав успех за кратко време нико до сада није постигао. Обично се спремамо за једно до два такмичења у току године, а ја сам се одлучио на драстичан потез по моје тело како би се квалификао за предстојеће важно такмичење 8. новембра у Бечу“, каже Милошевић за Југмедиу.

јован милосевиц-бидибилдинг1Бодибилдинг тренира пет година, а такмичи се годину и по дана. Највећи успех забележио јејован николиц - бодибилдинг прошле године када је постао вице шампион Србије и освојио лиценцу за тренера фитнеса, бодифитнеса, аеоробика и персоналног тренера.

„Једини сам у Лесковцу са таквом лиценцом“, каже.

Његов пут у Аустрију је, међутим, неизвестан. „Нема донатора који би издвојио 300 евра, колико кошта пут, смештај и боја за тело, а од локалне самоуправе нисам ни тражио помоћ јер су ме пре месец дана већ одбили. Добио сам, заправо, одговор да им се више не обраћам“, каже младић.

Бодиблидинг је захтеван и веома скуп спорт.

„Велика су одрицања и живи се на специфичан начин, програмирано и дисциплиновано. Припреме за једно такмичење коштају по неколико хиљада евра, који се утроше за специјлану храну, суплементе, боју за телу, а ту су и трошкови путовања“, објашњава.

Јован Милошевић је студент мшинства. Живи са мајком, од њене скромне породичне пензије.


#   Лесковац   Јован Милошевић   бодибилдинг   медаље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима