Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički danas hrabro na Partizan

rssBookmark and Share

Niš 28.09.2019. Južna Srbija Info

Fudbaleri Radničkog u subotu od 15 časova dočekuju Partizan u derbi meču 10. kola Superlige Srbije. Duel protiv Partizana su na redovnoj konferenciji za medije najavili šef stručnog štaba Nišlija Milorad Kosanović i fudbaler Nermin Haskić. Milorad Kosanović očekuje dobar meč i pozitivan rezultat za svoj tim.

FK Radnički
FK Radnički

-Ovo još jedna u nizu utakmica protiv timova iz gornjeg dela tabele. Nadam se da ćemo sada biti pametniji, obazriviji, uporniji i bolji nego što je to bilo protiv Čukaričkog i Vojvodine. Dolazi nam odličan protivnik koga cenimo, ali ga se ne plašimo, bez obzira na to što smo mi još daleko od onoga što treba da budemo. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat- rekao je Kosanović u uvodu, a onda je odgovorio na pitanje na šta konkretno misli kada kaže da je ekipa daleko od onoga što treba da bude.

-Nisam zadovoljan mnogim stvarima. Nisam zadovoljan kako je ovaj tim postavljen i kako je fizički bio spremljen. Ekipa je igrala čovek na čoveka, što je veoma prosto i lako čitljivo i jako je teško sada da se stvari dovedu na svoje mesto za kratko vreme. Ja računam na samo trojicu igrača iz ekipe koja je postala vicešampion Srbije prošle sezone, Haskića, Todorovskog i Bondarenka  i možete samo da mislite koliko je teško zadržati Radnički u vrhu srpskog fudbala. Ja ovo ne pričam da bih se žalio. Jednostavno takva je situacija i ja sam uveren da ćemo mi iz meča u meč biti sve bolji i bolji i da ćemo se pozicionirati tamo gde želimo da budemo- naglasio je Kosanović.

Radnički će na megdan Partizanu izaći bez trojice važnih igrača, ali je kadrovska situacija bolja nego pred prethodne utakmice.

-Riota Noma, Saša Stojanović i Stefan Đorđević su i dalje povređeni, a bitna vest je da nam se oporavio štoper Lazar Đorđević. Ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu. Pred nama je jak rival i u subotu ćemo sastaviti ekipu za koju smatramo da može da nam donese željeni rezultat protiv Partizana- završio je Kosanović. 

Napadač Radničkog Nermin Haskić ima dobra iskustva u mečevima sa Partizanom prošle sezone.

-Igrao samo pet puta protiv njih, dao sam im dva gola,  imam pozitivan skor sa njima i nadam se da će se to nastaviti. Oni su se dosta podigli od dolaska Sava Miloševića, a posebno su opasniji prema napred. Gledali smo ih ove sezone i u Evropi i u domaćem prvenstvu i zaista su dobro izgledali, posebno u fazi napada gde dominiraju Natho, Suma i Sadik. Sve znamo o njima i mislim da nemaju sa čim da nas iznenade. Nama ne treba veća motivacija od toga da igramo protiv Partizana. Poštujemo ih, ali mislim da možemo da ostvarimo cilj. Treba da otvorimo utakmicu na pravi način, da poštujemo dogovore iz pripreme meča, da damo naš maksimum i da potvrdimo da smo u usponu forme. Radnički definitivno ima kvalitet da iz ovog susreta izađe zadovoljan- istakao je Haskić.

Igrači obe ekipe će na teren stadiona Čair izađi u istim majicama, u sklopu akcije „I JA SAM DONOR JER NAVIJAM ZA SRBIJU“.


#   Niš   Radnički FK   Partizan FK   Stefan Đorđević   Saša Stojanović   Milorad Kosanović
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima