Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pištolji i parfemi na granici sa Bugarskom

rssBookmark and Share

Gradina 19.02.2020. Južna Srbija Info

Carinici su rano jutros i tokom proteklog vikenda na prelazima ka Bugarskoj, Gradini i Strezimirovcima, sprečili pokušaj krijumčarenja parfema, a prethodno je u dva navrata zaplenjeno i neprijavljeno oružje.

Pištolji i parfemi na granici sa Bugarskom

Prilikom detaljne ulazne kontrole novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar, na Gradini je 18. februara 2020. godine zaplenjeno preko 130 parfema poznatih robnih marki.

Paketi sa sakrivenim parfemima otkriveni su u dve fabričke šupljine iznad ležaja za vozače u autobusu.

Obojica vozača iz Novog Pazara, stari 62 i 56 godina suočiće se sa krivičnom odgovornošću zbog krijumčarenja.

Na Gradini je 14. februara 2020. godine zaplenjen bojevi pištolj marke „glok“, u čijem je okviru bilo pet metaka kalibra 9mm.

Oružje je otkriveno kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izvojen „audi A8“ bugarske registracije, kojim je putovalo petoro bugarskih državljana.

Prilikom kontrole je na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena torbica sa oružjem, za koje se kao vlasnik prijavio 29-godišnji vozač automobila.

Na Strezimirovcima je 16. februara 2020. godine prilikom ulazne kontrole kod 41-godišljeg bugarskog državljanina pronađen neprijavljeni gasni pištolj.

On je sam putovao automobilom „foksvagen turan“ bugarske registracije i prilikom susreta sa carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi.

Međutim prilikom detaljne kontrole, u vozačevim vratima je pronađen gasni pištolj marke „zoraki“ sa okvirom i 8 pripadajućih metaka.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   parfem   pištolj
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima