Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Samo je potonuo, nije ni zvao u pomoć

rssBookmark and Share

Aleksinac 03.05.2015. Blic, Aleksinac.Net

Ronioci Žandarmerije pronašli su juče prepodne u Bovanskom jezeru telo Darka Vukadinovića (33), koji se udavio 1. maja oko 14 časova na ovoj veštačkoj akumulaciji.

Foto: B.Janačković
Foto: B.Janačković

Telo utopljenog mladića pronađeno je nedugo nakon početka pretrage na oko pet metara udaljenosti od obale jezera, na dubini od tri metra. Vukadinović je došao 1. maja sa drugovima na izlet, a do tragedije je došlo kada su mladići rešili da se rashlade u jezeru na mestu zvanom „Druga plaža“, sa strane jezera kod sela Mozgovo, na delu obale nasuprot puta Aleksinac – Sokobanja.

Prema prvim informacijama on je u jednom trenutku samo potonuo ispod površine vode, bez dozivanja u pomoć, pa se pretpostavlja da mu je zbog hladne vode stalo srce.

Radio na građevini
Darko je dete razvedenih roditelja i živeo je sam. Radio je kao fizički radnik na građevini. „U njegovoj kući niko ne živi, a brat mu je juče bio na Bovanskom jezeru, gde se desila tragedija“, rekao nam je jedan od komšija iz Knjaževca.

- Trojica drugova su ušla u vodu oko 14 časova. Dvojica su bila bliže obali a Darko se malo udaljio od obale. Zaronio je jednom u jezero i nakon toga izronio. Nakon toga se još jednom spustio ispod površine vode, ali nije više isplivao - kaže za naš list izvor blizak istrazi. Kada su videli da ga nema da izroni drugovi su pokušali da ga spasu i da prizovu pomoć.

- Njih šestorica ili sedmorica su bili na izletu jer jedan drug ima vikendicu na tom mestu. Kupali su se u jezeru kada je Darko samo potonuo. Oni su pokušali da ga spasu, da ga pronađu, ali nisu uspeli jer je voda bila previše hladna. Kažu da je bio dobar plivač, i ranije su se kupali na tom mestu - priča jedna od rođaka.

Darko Vukadinović, utopljenik

Na zahtev načelnika niške policije Srđana Grekulovića, upućeni su ronioci žandarmerije iz Beograda koji su juče ujutro krenuli u potragu za telom utopljenika. Našli su ga na mestu u jezeru, na kojem je poslednji put viđen.

Rodbina nastradalog mladića okupila se juče na obali jezera gde je obavljen uviđaj. Majka nastradalog mladića, želela je da ga vidi poslednji put po svaku cenu. Leleci i vapaj nesrećne žene ođeknuli su obalom Bovanskog jezera u trenutku kada su je odveli do sinovljevog tela. Najbliži rođaci koje smo zatekli na obali nisu imali snage da pričaju sa novinarima...

Po nalogu zamenika tužioca Aleksandra Kaličanina naložena je obdukcija tela nastradalog mladića radi utvrđivanja uzroka smrti


#   Aleksinac   Bovansko jezero   Bovan   Mozgovo   Knjaževac   utopljenik   1. maj   Darko Vukadinović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima