Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meri Vorlik u poseti Nišu

rssBookmark and Share

16.03.2012. Autor : S.R. |

Američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obeležavaju deceniju pružanja pomoći u Srbiji i 50 godina rada širom sveta svečanim prijemom koji će se održati u Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu, 20. marta u 12 časova.

Meri Vorlik u poseti Nišu

Skupu će prisutvovati američka ambasadorka Meri Vorlik, direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric, gradonačelnik Niša Miloš Simonović kao i Pejdž Aleksander, pomoćnica Administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju, koja dolazi iz SAD.

Koordinator američke pomoći inostranstvu u okviru Stejt departmenta Danijel Rozenblum, takođe će prisustvovati svečanosti.

USAID je svoju misiju u Srbiji zvanično otvorio 2001. godine i od tada je uložio više od 662,5 miliona dolara u podsticanje ekonomskog razvoja, jačanje pravosudnog sistema i promociju dobrog upralvjanja. USAID sarađuje sa Vladom Republike Srbije i njenim građanima na izgradnji prosperiteta i boljeg života za sve.

Američki predsednik Džon Kenedi osnovao je USAID kao glavnu agenciju američke vlade za pružanje pomoći 3. novembra 1961. godine. Tokom prethodnih 50 godina, USAID je nastojao da sačuva i unapredi život ljudi širom sveta, poboljša globalnu stabilnost, promoviše američke vrednosti i ojača tržišta u razvoju.


#   Meri Vorlik   Miloš Simonović   Stejt department
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima