Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišava opala pola metra, poplave neće biti

rssBookmark and Share

Aleksinac 30.03.2015. NTV, Južna Srbija Info

Nema opasnosti ni od izlivanja bujičnih pritoka Kutinske i Gabrovačke reke. Trenutno je ugroženo Aleksinačko područje, jer je Južna Morava u tom delu u poslednjih 24 sata porasla za metar

Nišava opala pola metra, poplave neće biti

Vodostaj Nišave je od juče opao za pola metra i nema opasnosti od poplava, kažu u Vodoprivrednom preduzeću “Erozija”. Zasad je kritičan tok Južne Morave kod Aleksinca.

Vodostaj Nišave od skoro 3 metra, koliki je bio kada je voda stigla do šetališta na keju, nije kritičan. Za svega 30 cm je prešao liniju redovne odbrane od poplava, kažu u “Eroziji” i dodaju da je nivo vode sada niži za pola metra i da nema opasnosti od polava.Nema opasnosti ni od izlivanja bujičnih pritoka kao što su Kutinska i Gabovačka reka. Trenutno je ugrožen Aleksinački okrug, jer je Južna Morava u tom delu poslednja 24 sata porasla za jedan metar.

Podzemne vode često uzrokuju poplave, a takva je situacija u Novom selu i Mezgraji, kažu u “Eroziji”. Poslednje dve godine bilo je obilnih padavina i zemlja je zasićena, pa je i manja kiša potopi. Veliki problem je i smeće koje ljudi bacaju u reke, pa ih svaka bujica odnese do prve prepreke, gde se formira brana zbog čega se voda izliva. U ovom preduzeću zato apeluju na građane da budu savesniji i da ne zagađuju vodotokove.

 


#   Aleksinac   Južna Morava   poplava   Kutinska reka   Nišava   podzemne vode   24 sata   Gabrovačka reka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima