Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odlična vest za roditelje: Od sledeće školske godine besplatni udžbenici za sve učenike u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.02.2019. Južna Srbija Info

Preko 400 prvaka sa teritorije Prokuplja, septembra meseca dobiće besplatno komplet udžbenika. Ovo je odlučeno na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Odlična vest za roditelje: Od sledeće školske godine besplatni udžbenici za sve učenike u Prokuplju

-Poslednjih godina morali smo da vraćamo dugove iz prošlosti i nismo bili u mogućnosti da obradujemo našu decu, a pre svega roditelje. Sada je budžet stabilan, i mi želimo da pomognemo roditeljima, kako bi ih na taj način podstakli da imaju što više dece, kaže gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Kako dodaje, boljitak prvo treba da osete najmlađi sugrađani.

-Znamo da je septembar mesec kada imamo najviše izdataka. Deca polaze u školu, treba im garderoba, obuća, tad se sprema i zimnica, misli se na ogrev. Nadam se da će ova naša pomoć značiti roditeljima, da će im biti malo lakše, ističe Simonović.

Besplatne knjige za prvake samo su jedna od pomoći koje lokalna samouprava ima u planu u narednom periodu, a sve u cilju podsticanja rađanja.

Budžetom Grada planirana su sredstva i za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje, poklon čestitka za prvorođeno dete u Novoj godini i jednokratna novčana pomoć za prvo, drugo i treće novorođeno dete.

-Namera je da obuhvatimo žene, bračne i vanbračne parove koji ne ispunjavaju kriterijume koje je propisala Republička stručna Komisija Ministarstva zdravlja za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju u pogledu godina života. Merom jednokratne pomoći za prvo, drugo i treće novorođeno dete u porodici, obuhvatićemo najširi broj građana, kaže Simonović.

Tako će za prvo novorođeno dete, roditelji dobiti naknadu od 15.000, drugo 20.000 i treće 25.000 dinara.


#   Prokuplje   Gradsko veće   lokalna samouprava   novčana pomoć   besplatni udžbenici   Aleksandar Simonović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima