Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Medijana organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika za osmake

rssBookmark and Share

Niš 17.04.2018. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu, Departmanom za srbistiku, organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola.

Opština Medijana organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika za osmake

Gradska opština Medijana u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu  departmanom za srbistiku organizuje besplatnu  pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola sa teritorije te gradske opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić ističe da je cilj ovog projekta koji je inicirala  Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku  da se učenicima olakša polaganje ispita, a roditeljima uštede sredstva za plaćanje privatnih časova. Kocić kaže da će, u zavisnosti od interesovanja, opština nastojati da organizuje i besplatnu pripremnu nastavu iz matematike kao i drugih predmeta u okviru kombinovanog testa.

Pripremnu nastavu će držati  40 studenata završne godine studija i master studija.

Upravnica departmana za srbistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu prof.dr Mirjana Ilić kaže da je bilo veliko interesovanje studenata da drže nastavu u osnovnim školama, ali da su odabrali one najbolje. Jedan od uslova bio je i da su položili metodiku nastave iz  srpskog jezika i književnosti, što znači da već imaju određenu praksu i iskustvo u radu sa učenicima.

Pripremnu nastavu držaće jednom nedeljno po četiri studenta u svih deset škola sa teritorije Gradske opštine Medijana u periodu od sredine aprila do sredine juna.


#   Niš   Medijana gradska opština   prijem   Ana Ilić   Filozofski fakultet   pripreme   gradske opštine   srpski jezik   Gradska opština   Nebojša Kocić   osnovna škola
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima