Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potrebno više radnika za čišćenje gradskih ulica

rssBookmark and Share

03.11.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je zajedno sa direktorom JKP "Mediana" Dragoslavom Pavlovićem prvu jutarnju smenu radnika u sektoru javne higijene, koji su zaduženi za održavanje čistoće na niškim ulicama.

Potrebno više radnika za čišćenje gradskih ulica

Trenutno na ovom poslu u užem centru grada radi samo 35 radnika koji fizički ne mogu da zadovolje potrebe grada,pa je ocenjeno da je neophodno preduzeti hitne mere kako bi se broj radnika povećao.

Gradonačelnik je u razgovoru sa radnicima iz prve ruke saznao šta ih trenutno najviše muči i kako najbrže mogu smetnje u funkcionisanju radnog procesa da se otklone.

Gradonačelnik je naložio direktoru da se napravi raspored po sektorima i da svaki od radnika drži svoj sektor i bude na raspolaganju u toku radnog vremena.

Prema njegovim rečima u javnosti se stvorila poslednjih godina iskrivljena slika o dobrom poslovanju preduzeća, a u realnosti stvari stoje malo drugačije i neophodne su promeneu smislu nabavke nove opreme, ali i obezbeđivanja ljudstva i neohodnih uslova za rad.

U toku jutra gradonačelnik je obišao i radnike koji se bave odvozom smeća i iz prve ruke se upoznao sa njihovim problemima.

Situacija je ovde posebno teška zimi, jer su u upotrebi samo pet kamiona za čišćenje ulica, a za grad ove veličine neophodno je bar 20 kamiona.

Prioritet preduzeća u tom smislu biće nabavka novih kamiona i specijalizovanih vozila,kako bi grad normalno mogao da funkconiše i tokom zimskih meseci.


#   radnici   Mediana JKP   Dragoslav Pavlović   Darko Bulatović   Iz prve ruke
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima