Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu za vikend alkotestirana 532 vozača

rssBookmark and Share

Leskovac 12.05.2015.

Tokom vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu sproveli su akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

ilustracija
ilustracija

Pripadnici saobraćajne policije alkotestirali su 532 vozača i tom prilikom utvrdili da je devet vozača upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola. U stanju teške alkoholisanosti bio je jedan vozač koji je, shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, zadržan u prostorijama PU Leskovac  do istrežnjenja.

Ukupno su uočena i sankcionisano 218 prekršaja od kojih 34 spada u kategoriju težih, a 184 čine lakše prekršaje.

U ovom periodu registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila laku telesnu povredu, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 2.000 dinara.

Policijska uprava u Leskovcu apeluje na nesavesne vozače, pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi, jer će tako izbeći sankcije i sačuvati sebe i druge. Takođe, apeluje se na sve vozače da svoja vozila parkiraju na mestima gde je to dozvoljeno.

 


#   Leskovac   saobraćaj   saobraćajna nezgoda   Policijska uprava   saobraćajna policija   PU Leskovac   alko-test   materijalna šteta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima