Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатна школа корективне гимнастике

rssBookmark and Share

25.03.2011. Извор: РТС

Школа корективне гимнастике у Пироту организује бесплатне тренинге за децу са различитим здравственим проблемима и, уколико то родитељи желе, њихов бесплатан превоз.

Вежбе су прилагођене потребама сваког детета посебно
Вежбе су прилагођене потребама сваког детета посебно

Пирот је, према проценама Министарства омладине и спорта, град са највише бесплатних спортских програма за децу у Србији. Тим програмима обухваћено је неколико хиљада основаца и средњошколаца, као и деца са здравственим проблемима.

Већ три године Школа корективне гимнастике у Пироту, поред бесплатних тренинга, на захтев родитеља, организује се и бесплатан превоз. Трошкове рада Школе сноси Спортски центар.

Родитељи су дужни да Школи корективне гимнастике доставе сву медицинску документацију, да би тренери знали како да раде са децом. "Сваком детету приступамо посебно и правимо посебан програм тренинга у складу са њиховим потребама и могућностима", објашњава Милан Јовановић, професор физичке културе. "У теретани хале 'Кеј' имамо добре услове за рад."

Тренинзи се одржавају три пута недељно, а у школу долази тридесетак девојчица и дечака са различитим здравственим проблемима - од мањих деформитета кичме и стопала, до тешких обољења.

"Имам великих проблема са левом ногом и овде долазим већ годину дана" каже Ивана Митровић и додаје да је задовољна јер се осећа много боље. И осмогодишњи Јован Савић који има деформитет кичме каже да се осећа много боље од када долази на вежбе корективне гимнастике.

И родитељи су задовољни јер је, како истичу, напредак њихове деце очигледан. Марина Спасић, мајка једног дечака који долази на тренинге, посебно наглашава бригу Спортског центра који, уколико је потребно, организују и бесплатан превоз деце.


#   школе   Милан Јовановић   бесплатан превоз   спортски центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима