Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besplatna škola korektivne gimnastike

rssBookmark and Share

25.03.2011. Izvor: RTS

Škola korektivne gimnastike u Pirotu organizuje besplatne treninge za decu sa različitim zdravstvenim problemima i, ukoliko to roditelji žele, njihov besplatan prevoz.

Vežbe su prilagođene potrebama svakog deteta posebno
Vežbe su prilagođene potrebama svakog deteta posebno

Pirot je, prema procenama Ministarstva omladine i sporta, grad sa najviše besplatnih sportskih programa za decu u Srbiji. Tim programima obuhvaćeno je nekoliko hiljada osnovaca i srednjoškolaca, kao i deca sa zdravstvenim problemima.

Već tri godine Škola korektivne gimnastike u Pirotu, pored besplatnih treninga, na zahtev roditelja, organizuje se i besplatan prevoz. Troškove rada Škole snosi Sportski centar.

Roditelji su dužni da Školi korektivne gimnastike dostave svu medicinsku dokumentaciju, da bi treneri znali kako da rade sa decom. "Svakom detetu pristupamo posebno i pravimo poseban program treninga u skladu sa njihovim potrebama i mogućnostima", objašnjava Milan Jovanović, profesor fizičke kulture. "U teretani hale 'Kej' imamo dobre uslove za rad."

Treninzi se održavaju tri puta nedeljno, a u školu dolazi tridesetak devojčica i dečaka sa različitim zdravstvenim problemima - od manjih deformiteta kičme i stopala, do teških oboljenja.

"Imam velikih problema sa levom nogom i ovde dolazim već godinu dana" kaže Ivana Mitrović i dodaje da je zadovoljna jer se oseća mnogo bolje. I osmogodišnji Jovan Savić koji ima deformitet kičme kaže da se oseća mnogo bolje od kada dolazi na vežbe korektivne gimnastike.

I roditelji su zadovoljni jer je, kako ističu, napredak njihove dece očigledan. Marina Spasić, majka jednog dečaka koji dolazi na treninge, posebno naglašava brigu Sportskog centra koji, ukoliko je potrebno, organizuju i besplatan prevoz dece.


#   škole   Milan Jovanović   besplatan prevoz   sportski centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima