Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дивљи запад: Фудбалерима звезде су хитно потребни телохранитељи

rssBookmark and Share

28.10.2013. Autor: M. Zdravković Foto: Aleksandar Dimitrijević

Тако се после ремија у Нишу (1:1) један хулиган залетео и насрнуо на играче црвено-белих са жељом да се обрачуна с њима. Да ли је био бесан зато што су га оборили на тикету, за сада је нејасно, а оно што је јасно јесте да је дефинитивно опасно по живот носити дрес некадашњег шампиона Европе и света.

Дивљи запад: Фудбалерима звезде су хитно потребни телохранитељи

Са том констатацијом слаже се и Ратомир Дујковић, легендарни голман црвено-белих, који жали фудбалере који тренутно наступају у његовом клубу.

- По свој прилици мораће и играче Црвене звезде од сада да чувају телохранитељи, да их прате нон-стоп, као што прате политичаре. Невероватно! Људи моји, то је некада било незамисливо, али данас изгледа да је неопходно да би се створили нормални услови за живот тих младих момака - истиче Дујковић.

Искусног фудбалског стручњака чуди још нешто.

- Зашто једном држава не стане на пут тим пијаним и дрогираним хулиганима? Ово што те навијачке групе чине је потпуно недопустиво и ван сваке памети је. Није ми јасно ни шта раде полиција и редарске службе, да ли су на стадионима само да узму дневнице или имају и неку функцију, као рецимо да обезбеде јавни ред и мир - пита се с правом Дујковић.

Један солидан суперлигашки играч је пре неколико дана изјавио да воли много Звезду, али да у овом тренутку не би ни под којим условима прешао у њене редове.

- Видите, некада је била животна жеља да се пређе у Звезду и да се обуче њен дрес. Играчи су сањали да дођу на “Маракану”. Данас се, нажалост, од тога бежи. И то је трагедија овог клуба. Звезда је изгубила шарм и плашим се да га неће скоро повратити - у страху је Дујковић.

Да од овакве Црвене звезде беже данас многи, па и њене легенде, јасно се види на примеру Дејана Станковића, који жели да започне свој функционерски стаж, али га за сада одбија, барем када је реч о клубу са “Маракане”.

- Мало ко хоће да се петља у тренутну ситуацију у Звезди. Многе лоше ствари се дешавају са хулиганима и нико неће да ризикује да дође у ситуацију да му овде полупају кола или да га нападну на улици. Деки је озбиљан породични човек и наравно да му је боље да остане у Италији. Шта му треба да га овде понижавају гори од њега? - закључује Ратомир Дујковић.

„Делије” преко Драгане Мирковић прозивају „гробаре“

Поједини портали офирали су јуче навијаче Црвене звезде, који су током полувремена на гостовању у Нишу, препевали хит Драгане Мирковић „Последње вече“.
Медији су претпостављали да се контекст речи односи на фудбалере црвено-белих, који играју лоше последњих недеља, али је нешто касније објашњено да се ради о песми коју су „делије“ увежбавале за предстојећи вечити дерби с намером да испрозивају „гробаре“. Занимљива интерпретација на мелодију познате фолкерке изгледа отприлике овако:

- Зато што сте сви веровали слепо, да сте најбољи, лагао вас неко, зато што су вам од свега паре прече, п***те к***ц и ово вече!

“Звездин тим скромних могућности!”

Ратомир Дујковић сумњичаво гледа на тврдње спортског директора црвено-белих Зорана Стојадиновића да Звезда има најбољи тим у Јелен суперлиги.
- Садашњи тим Црвене звезде је састављен од играча скромних могућности. Није то шампионски тим и мора још много да се развија у периоду који долази. Једина добра ствар је чињеница да су млади и да имају потенцијал, али мислим да за неки већи резултат још увек нису способни - истиче Дујковић.


#   полиција   Звезде   јавни ред и мир   Јана Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима