Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Divlji zapad: Fudbalerima zvezde su hitno potrebni telohranitelji

rssBookmark and Share

28.10.2013. Autor: M. Zdravković Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tako se posle remija u Nišu (1:1) jedan huligan zaleteo i nasrnuo na igrače crveno-belih sa željom da se obračuna s njima. Da li je bio besan zato što su ga oborili na tiketu, za sada je nejasno, a ono što je jasno jeste da je definitivno opasno po život nositi dres nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta.

Divlji zapad: Fudbalerima zvezde su hitno potrebni telohranitelji

Sa tom konstatacijom slaže se i Ratomir Dujković, legendarni golman crveno-belih, koji žali fudbalere koji trenutno nastupaju u njegovom klubu.

- Po svoj prilici moraće i igrače Crvene zvezde od sada da čuvaju telohranitelji, da ih prate non-stop, kao što prate političare. Neverovatno! Ljudi moji, to je nekada bilo nezamislivo, ali danas izgleda da je neophodno da bi se stvorili normalni uslovi za život tih mladih momaka - ističe Dujković.

Iskusnog fudbalskog stručnjaka čudi još nešto.

- Zašto jednom država ne stane na put tim pijanim i drogiranim huliganima? Ovo što te navijačke grupe čine je potpuno nedopustivo i van svake pameti je. Nije mi jasno ni šta rade policija i redarske službe, da li su na stadionima samo da uzmu dnevnice ili imaju i neku funkciju, kao recimo da obezbede javni red i mir - pita se s pravom Dujković.

Jedan solidan superligaški igrač je pre nekoliko dana izjavio da voli mnogo Zvezdu, ali da u ovom trenutku ne bi ni pod kojim uslovima prešao u njene redove.

- Vidite, nekada je bila životna želja da se pređe u Zvezdu i da se obuče njen dres. Igrači su sanjali da dođu na “Marakanu”. Danas se, nažalost, od toga beži. I to je tragedija ovog kluba. Zvezda je izgubila šarm i plašim se da ga neće skoro povratiti - u strahu je Dujković.

Da od ovakve Crvene zvezde beže danas mnogi, pa i njene legende, jasno se vidi na primeru Dejana Stankovića, koji želi da započne svoj funkcionerski staž, ali ga za sada odbija, barem kada je reč o klubu sa “Marakane”.

- Malo ko hoće da se petlja u trenutnu situaciju u Zvezdi. Mnoge loše stvari se dešavaju sa huliganima i niko neće da rizikuje da dođe u situaciju da mu ovde polupaju kola ili da ga napadnu na ulici. Deki je ozbiljan porodični čovek i naravno da mu je bolje da ostane u Italiji. Šta mu treba da ga ovde ponižavaju gori od njega? - zaključuje Ratomir Dujković.

„Delije” preko Dragane Mirković prozivaju „grobare“

Pojedini portali ofirali su juče navijače Crvene zvezde, koji su tokom poluvremena na gostovanju u Nišu, prepevali hit Dragane Mirković „Poslednje veče“.
Mediji su pretpostavljali da se kontekst reči odnosi na fudbalere crveno-belih, koji igraju loše poslednjih nedelja, ali je nešto kasnije objašnjeno da se radi o pesmi koju su „delije“ uvežbavale za predstojeći večiti derbi s namerom da isprozivaju „grobare“. Zanimljiva interpretacija na melodiju poznate folkerke izgleda otprilike ovako:

- Zato što ste svi verovali slepo, da ste najbolji, lagao vas neko, zato što su vam od svega pare preče, p***te k***c i ovo veče!

“Zvezdin tim skromnih mogućnosti!”

Ratomir Dujković sumnjičavo gleda na tvrdnje sportskog direktora crveno-belih Zorana Stojadinovića da Zvezda ima najbolji tim u Jelen superligi.
- Sadašnji tim Crvene zvezde je sastavljen od igrača skromnih mogućnosti. Nije to šampionski tim i mora još mnogo da se razvija u periodu koji dolazi. Jedina dobra stvar je činjenica da su mladi i da imaju potencijal, ali mislim da za neki veći rezultat još uvek nisu sposobni - ističe Dujković.


#   policija   Zvezde   javni red i mir   Jana Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima