Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фудбалер из Бујановца суспендован на годину дана

rssBookmark and Share

19.09.2012. Autor: G.Vukašinović

Фудбалер клуба Терноци из Бујановца Фарук Назири кажњен је забраном играња од годину дана, због напада и ударања судије Далибора Златковића на утакмици другог кола Пчињске фудбалске лиге Терноци – Пчиња.

Због истог инцидента голман клуба из Бујановца Вељон Рамадани кажњен је са забраном играња од шест месеци, а Ризван Мурати са две утакмице неиграња.

– Судија Златковић је, после жутог картона који је доделио Муратију због псовања и претњи, доживао линч и два пута губио свест. Прво после Назиријевог ударца ногом, а поново неколико минута касније, када га је песницом у потиљак ударио голман Рамадани – пишу новине „Врањске“.

Директор Пчињске фудбалске лиге Ненад Ђорђевић рекао је да су чланови Дисциплинске комисије, после увида у записник и изјава службених лица, због лоше организације утакмице казнили ФК Терноци са 5.000 динара.

– Морамо да станемо на пут честим инцидентима на утакмицама у Великом Трновцу, дивљању тамошњих навијача и учинити све да заштитимо судије и друга службена лица – каже Ђорђевић.

Он подсећа да су Назири, Рамадани и Мурати својим дрским и безобзирним понашањем подстакли око 500 навијача на дивљање, тако да је судијску тројку од линча спасила бујановачка полиција.

Ђорђевић истиче да су све утакмице које се играју на терену у Великом Трновцу, по правилу утакмице високог ризика у којима домаћи фудбалери, уз подршку навијача, не бирају средства да дођу до бодова.

Понашање навијача ФК Терноци и ФК Беса упознали су и добро запамтили сви фудбалери, судије и спортски функционери, који гостовање у Великом Трновцу доживљавају са пуно страха и стреса.

– Колико пута смо ми у Трновцу, из уста више стотина младих људи до 20 година слушали поруке УЧК, УЧК… или „Убиј, закољи, да Србин више не постоји“, а о „дочецима“ каменицама, стакленим флашама и разним предметима и да не говоримо – кажу у Судијској организацији Пчињског округа.


#   Ненад Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима