Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fudbaler iz Bujanovca suspendovan na godinu dana

rssBookmark and Share

19.09.2012. Autor: G.Vukašinović

Fudbaler kluba Ternoci iz Bujanovca Faruk Naziri kažnjen je zabranom igranja od godinu dana, zbog napada i udaranja sudije Dalibora Zlatkovića na utakmici drugog kola Pčinjske fudbalske lige Ternoci – Pčinja.

Zbog istog incidenta golman kluba iz Bujanovca Veljon Ramadani kažnjen je sa zabranom igranja od šest meseci, a Rizvan Murati sa dve utakmice neigranja.

– Sudija Zlatković je, posle žutog kartona koji je dodelio Muratiju zbog psovanja i pretnji, doživao linč i dva puta gubio svest. Prvo posle Nazirijevog udarca nogom, a ponovo nekoliko minuta kasnije, kada ga je pesnicom u potiljak udario golman Ramadani – pišu novine „Vranjske“.

Direktor Pčinjske fudbalske lige Nenad Đorđević rekao je da su članovi Disciplinske komisije, posle uvida u zapisnik i izjava službenih lica, zbog loše organizacije utakmice kaznili FK Ternoci sa 5.000 dinara.

– Moramo da stanemo na put čestim incidentima na utakmicama u Velikom Trnovcu, divljanju tamošnjih navijača i učiniti sve da zaštitimo sudije i druga službena lica – kaže Đorđević.

On podseća da su Naziri, Ramadani i Murati svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem podstakli oko 500 navijača na divljanje, tako da je sudijsku trojku od linča spasila bujanovačka policija.

Đorđević ističe da su sve utakmice koje se igraju na terenu u Velikom Trnovcu, po pravilu utakmice visokog rizika u kojima domaći fudbaleri, uz podršku navijača, ne biraju sredstva da dođu do bodova.

Ponašanje navijača FK Ternoci i FK Besa upoznali su i dobro zapamtili svi fudbaleri, sudije i sportski funkcioneri, koji gostovanje u Velikom Trnovcu doživljavaju sa puno straha i stresa.

– Koliko puta smo mi u Trnovcu, iz usta više stotina mladih ljudi do 20 godina slušali poruke UČK, UČK… ili „Ubij, zakolji, da Srbin više ne postoji“, a o „dočecima“ kamenicama, staklenim flašama i raznim predmetima i da ne govorimo – kažu u Sudijskoj organizaciji Pčinjskog okruga.


#   Nenad Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima