Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Константин изгубио од "фењераша" у Земуну

rssBookmark and Share

02.11.2015. OKK Konstantin

Константин је доживео други пораз у сезони и то на гостовању тиму који је до овог кола био последњепласирани тим лиге, без иједне победе.

Константин изгубио од "фењераша" у Земуну

Нишлије су одиграле лошу утакмицу, са очајним процентом шута за три поена и крхком одбраном у првом полувремену. Са друге стране, Младост је показала да вреди пуно више од тренутног стања на табели, Земунци су одиграли са више жара и енергије И потпуно заслужено славе тријумф над Нишлијама.

Младост је много боље ушла у утакмицу. Земунце је служио шут за три поена, погодили су из прва три покушаја, а са друге стране, покушаји Гуџића (два) и Ђорђевића завршили су на обручу и после три минута било је 11:2. Нишлије нису имале течност у нападу, Земунци су били чвршћи у одбрани и након што је Дунђерски одузео лопту Тасићу и омогућио контру Кужети, Младост је повела двоцифреном разликом 17:7, а Марко Цветковић је био принуђен да затражи тајмаут.

Убрзо су домаћи повисили на 20:9, након што су убацили и пету тројку из шестог покушаја, али онда је Константин очврснуо у одбрани, Величковић је лепо проигравао Остојића и гости су пришли на 20:15. Но, кратко је потрајао тај период добре игре Константина, Кужета и Томић поново користе меканост нишке одбране и враћају двоцифрену разлику-25:15. У последњој секунди првог квартала, Величковић из слалома смањује на 29:21.

Фантастично је Земунце служио шут за три поена, погодили су осам од првих девет шутева са линије 6. 75 и то их је одржавало на дистанци. Тројкама Соколовића и Беадера повели су 40:27 у 15. минуту, већ у следећем нападу било је и 15 поена вишка за тим тренера Драгана Николића. Ипак, финиш полувремена доноси нешто бољу игру Нишлија, које су у последња четири минута примиле само четири поена, у нападу Тасић је везао неколико поена, а Гуџић са звуком сирене погодио за 44:37 на одмору.

Нишлије су подигле ниво одбране у другом полувремену, али и даље је било проблема у организацији игре. Није било течности у нападу, а ни праве селекције шутева и Младост је одржавала вођство од десетак поена разлике. У финишу трећег квартала Нишлије су смушено одиграле неколико напада, што је Младост искористила да увећа вођство на 60:46 на улазу у последњи квартал.

Није Константин успевао да повеже неколико добрих напада, чак и онда када би успевале да се одбране, нишки кошаркаши су или бивали непрецизни или су чинили грешке у нападу, па је Младост доста лако одржавала десетак поена разлике.

Последњу прилику да “закува” утакмицу нишки тим имао је на улазу у 37. минут, при резултату 70:62, када је успевао да повеже неколико добрих одбрана, али у нападу гости једноставно нису проналазили решења. Најпре је промашио Величковић, потом је Витковић био сам на 6. 75, а онда ни Савић није успео да поентира из офанзивног скока и Младост је то казнила пеналима Соколовића за 72:62, после чега се играло “кош за кош” до коначних 79:71.


Цветковић: Лоши проценти!

Тренер Константина Марко Цветковић овако је видео пораз:

– Имали смо веома лош проценат шута, као и лош избор ситуација за шутеве. Уместо да ми наметнемо свој, дозволили смо њима да уђу у ритам који им одговара. Јесте, погађали су готово све у првом полувремену, али и ми смо им у томе помогли, јер нисмо одиграли одбрану онако како смо се договарали. Беспотребно смо ушли у нервозу, правили личне грешке када није требало, доносили лоше одлуке готово читаву утакмицу. Сад, шта је-ту је, овај пораз нам свакако није пријао, али морамо да се окренемо наредним мечевима, а да из овог извучемо неопходне поуке – рекао је стратег Константина после пораза његовог тима у Земуну.


ЗЕМУН: МЛАДОСТ-КОНСТАНТИН 79:71 (29:21, 15:16, 16:9, 19:25)

Земун, 1. новембра. Дворана “Визура спорт”. Гледалаца: 300. Судије: М. Јурас (БГ), Мрдак (БГ), Милојевић (КШ). Тројке: Младост 42% (10/24), Константин 12% (3/26). Двојке: Младост 45% (17/38), Константин 50% (21/42). Сл. бацања: Младост 60% (15/25), Константин 80% (20/25). Скокови: Младост 36 (28-8), Константин 41 (27-14). Асистенције: Младост 20, Константин 13.

МЛАДОСТ: Пајковић, Кужета 13 (4 ск), Булатовић 3 (5 ск), Беадер 10, Бурић 5 (9 ск), Соколовић 8 (6 ас), Лалић 9, Бркић, Богдановић, Томић 12, Мацура 8 (5 ск), Дунђерски 11 (8 ас).

КОНСТАНТИН: Величковић 13 (3 ас), Бабовић, Ђорђевић 11 (4 ск, 3 ас), Младеновић, Витковић 3 (7 ск), Остојић 5 (7 ск), Тасић 22 (6 ск), Савић 7 (6 ск), Стојановић, Станковић, Гуџић 10 (6 ск).

 


#   кошарка   Ана Николић   Константин ОКК   Земун   Младост КК Земун   Марко Цветковић
@OKKKonstantin @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима