Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konstantin izgubio od "fenjeraša" u Zemunu

rssBookmark and Share

02.11.2015. OKK Konstantin

Konstantin je doživeo drugi poraz u sezoni i to na gostovanju timu koji je do ovog kola bio poslednjeplasirani tim lige, bez ijedne pobede.

Konstantin izgubio od "fenjeraša" u Zemunu

Nišlije su odigrale lošu utakmicu, sa očajnim procentom šuta za tri poena i krhkom odbranom u prvom poluvremenu. Sa druge strane, Mladost je pokazala da vredi puno više od trenutnog stanja na tabeli, Zemunci su odigrali sa više žara i energije I potpuno zasluženo slave trijumf nad Nišlijama.

Mladost je mnogo bolje ušla u utakmicu. Zemunce je služio šut za tri poena, pogodili su iz prva tri pokušaja, a sa druge strane, pokušaji Gudžića (dva) i Đorđevića završili su na obruču i posle tri minuta bilo je 11:2. Nišlije nisu imale tečnost u napadu, Zemunci su bili čvršći u odbrani i nakon što je Dunđerski oduzeo loptu Tasiću i omogućio kontru Kužeti, Mladost je povela dvocifrenom razlikom 17:7, a Marko Cvetković je bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Ubrzo su domaći povisili na 20:9, nakon što su ubacili i petu trojku iz šestog pokušaja, ali onda je Konstantin očvrsnuo u odbrani, Veličković je lepo proigravao Ostojića i gosti su prišli na 20:15. No, kratko je potrajao taj period dobre igre Konstantina, Kužeta i Tomić ponovo koriste mekanost niške odbrane i vraćaju dvocifrenu razliku-25:15. U poslednjoj sekundi prvog kvartala, Veličković iz slaloma smanjuje na 29:21.

Fantastično je Zemunce služio šut za tri poena, pogodili su osam od prvih devet šuteva sa linije 6. 75 i to ih je održavalo na distanci. Trojkama Sokolovića i Beadera poveli su 40:27 u 15. minutu, već u sledećem napadu bilo je i 15 poena viška za tim trenera Dragana Nikolića. Ipak, finiš poluvremena donosi nešto bolju igru Nišlija, koje su u poslednja četiri minuta primile samo četiri poena, u napadu Tasić je vezao nekoliko poena, a Gudžić sa zvukom sirene pogodio za 44:37 na odmoru.

Nišlije su podigle nivo odbrane u drugom poluvremenu, ali i dalje je bilo problema u organizaciji igre. Nije bilo tečnosti u napadu, a ni prave selekcije šuteva i Mladost je održavala vođstvo od desetak poena razlike. U finišu trećeg kvartala Nišlije su smušeno odigrale nekoliko napada, što je Mladost iskoristila da uveća vođstvo na 60:46 na ulazu u poslednji kvartal.

Nije Konstantin uspevao da poveže nekoliko dobrih napada, čak i onda kada bi uspevale da se odbrane, niški košarkaši su ili bivali neprecizni ili su činili greške u napadu, pa je Mladost dosta lako održavala desetak poena razlike.

Poslednju priliku da “zakuva” utakmicu niški tim imao je na ulazu u 37. minut, pri rezultatu 70:62, kada je uspevao da poveže nekoliko dobrih odbrana, ali u napadu gosti jednostavno nisu pronalazili rešenja. Najpre je promašio Veličković, potom je Vitković bio sam na 6. 75, a onda ni Savić nije uspeo da poentira iz ofanzivnog skoka i Mladost je to kaznila penalima Sokolovića za 72:62, posle čega se igralo “koš za koš” do konačnih 79:71.


Cvetković: Loši procenti!

Trener Konstantina Marko Cvetković ovako je video poraz:

– Imali smo veoma loš procenat šuta, kao i loš izbor situacija za šuteve. Umesto da mi nametnemo svoj, dozvolili smo njima da uđu u ritam koji im odgovara. Jeste, pogađali su gotovo sve u prvom poluvremenu, ali i mi smo im u tome pomogli, jer nismo odigrali odbranu onako kako smo se dogovarali. Bespotrebno smo ušli u nervozu, pravili lične greške kada nije trebalo, donosili loše odluke gotovo čitavu utakmicu. Sad, šta je-tu je, ovaj poraz nam svakako nije prijao, ali moramo da se okrenemo narednim mečevima, a da iz ovog izvučemo neophodne pouke – rekao je strateg Konstantina posle poraza njegovog tima u Zemunu.


ZEMUN: MLADOST-KONSTANTIN 79:71 (29:21, 15:16, 16:9, 19:25)

Zemun, 1. novembra. Dvorana “Vizura sport”. Gledalaca: 300. Sudije: M. Juras (BG), Mrdak (BG), Milojević (KŠ). Trojke: Mladost 42% (10/24), Konstantin 12% (3/26). Dvojke: Mladost 45% (17/38), Konstantin 50% (21/42). Sl. bacanja: Mladost 60% (15/25), Konstantin 80% (20/25). Skokovi: Mladost 36 (28-8), Konstantin 41 (27-14). Asistencije: Mladost 20, Konstantin 13.

MLADOST: Pajković, Kužeta 13 (4 sk), Bulatović 3 (5 sk), Beader 10, Burić 5 (9 sk), Sokolović 8 (6 as), Lalić 9, Brkić, Bogdanović, Tomić 12, Macura 8 (5 sk), Dunđerski 11 (8 as).

KONSTANTIN: Veličković 13 (3 as), Babović, Đorđević 11 (4 sk, 3 as), Mladenović, Vitković 3 (7 sk), Ostojić 5 (7 sk), Tasić 22 (6 sk), Savić 7 (6 sk), Stojanović, Stanković, Gudžić 10 (6 sk).

 


#   košarka   Ana Nikolić   Konstantin OKK   Zemun   Mladost KK Zemun   Marko Cvetković
@OKKKonstantin @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima