Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛЕ Класично: Доња Јајина има и Реал и Атлетико

rssBookmark and Share

Лесковац 05.09.2014. Курир

Фудбалски ривали славног имена одиграће историјски меч у 5. колу општинске лиге Лесковац

ЛЕ Класично:  Доња Јајина има и Реал и Атлетико

Лесковачко приградско насеље Доња Јајина ушло је у фудбалске анале зато што, у јеку економске кризе, беспарице и немаштине, има два фудбалска клуба са звучним именом - Реал и Атлетико. Два локална ривала састаће се у 5. колу првенства, а за разлику од шпанског дербија „ел класика“, њихов дуел зове се „ЛЕ класично“

Да све буде занимљивије, побринули су се и мештани, који ће на дан утакмице расписати петицију да Доња Јајина промени име у Мадрид!

- Покушао сам да смирим страсти, да направимо јак фудбалски клуб, али не вреди - вајка се Живојин Стефановић, председник градске скупштине Лесковца, који је, пружајући бриљантне игре, са успехом носио дрес Реала из Доње Јајне.

Стефановић додаје да је млади сеоски фудбалски клуб добио име кад је од руководства некадашње фабрике електронике „Реал“ из Лесковца на поклон добио комплетну фудбалску опрему.

- Времена су се променила, ојачале политичке и сваке друге страсти, па су тако порасли и фудбалски апетити. Кад могу они да имају Реал, ми ћемо имати Атлетико, поручили су они с друге стране и пријавили за такмичење фудбалски клуб Атлетико - каже Стефановић.

У Доњој Јајни је, „одговарајући на овај фудбалски инат“, трећа сеоска струја пак организовала прикупљање потписа да село промени име у Мадрид.

- Изненађени смо колико су Јајчани инаџије, имамо скоро хиљаду потписа за промену назива села и због тога су тренутно у „разради правне могућности“ да се то реализује - каже Бобан С. из овог села.

 

Пантић: Типично српски

Оригинална идеја, типично српска, и верујем да ће дерби бити врхунски, што ћемо и ми у Шпанији испратити, а навијачи Атлетика и Реала ће стрепети за исход дуела. Верујем да ће Атлетико победити и тако наставити серију добрих резултата против градског ривала - каже Милинко Пантић, бивши фудбалер Атлетика.

Огњеновић: Симпатично

Мени је ово крајње симпатично и подржавам све што може, на овај или онај начин, да популаризује фудбал. Свим срцем сам уз екипу Реала, а уколико ме позову да дођем у клуб и обавезе ми то дозволе, не видим разлог да се не појавим на дербију - каже Перица Огњеновић, некадашњи фудбалер Реала.

Антић: Драга ми оба клуба

Немам фаворита, поштујем оба клуба, онолико колико су они поштовали мене. Зато ни у Лесковцу не могу да навијам ни за једну од ове две екипе. Ја сам из оне старе школе која не пореди непоредиво, никад нисам сабирао бабе и жабе, па тако не могу да кажем који ми је тим дражи - каже Радомир Антић, бивши тренер Реала и Атлетика.


#   Лесковац   фудбал   навијачи   Живојин Стефановић   Доња Јајина   прикупљање потписа   Радомир Антић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима