Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LE Klasično: Donja Jajina ima i Real i Atletiko

rssBookmark and Share

Leskovac 05.09.2014. Kurir

Fudbalski rivali slavnog imena odigraće istorijski meč u 5. kolu opštinske lige Leskovac

LE Klasično:  Donja Jajina ima i Real i Atletiko

Leskovačko prigradsko naselje Donja Jajina ušlo je u fudbalske anale zato što, u jeku ekonomske krize, besparice i nemaštine, ima dva fudbalska kluba sa zvučnim imenom - Real i Atletiko. Dva lokalna rivala sastaće se u 5. kolu prvenstva, a za razliku od španskog derbija „el klasika“, njihov duel zove se „LE klasično“

Da sve bude zanimljivije, pobrinuli su se i meštani, koji će na dan utakmice raspisati peticiju da Donja Jajina promeni ime u Madrid!

- Pokušao sam da smirim strasti, da napravimo jak fudbalski klub, ali ne vredi - vajka se Živojin Stefanović, predsednik gradske skupštine Leskovca, koji je, pružajući briljantne igre, sa uspehom nosio dres Reala iz Donje Jajne.

Stefanović dodaje da je mladi seoski fudbalski klub dobio ime kad je od rukovodstva nekadašnje fabrike elektronike „Real“ iz Leskovca na poklon dobio kompletnu fudbalsku opremu.

- Vremena su se promenila, ojačale političke i svake druge strasti, pa su tako porasli i fudbalski apetiti. Kad mogu oni da imaju Real, mi ćemo imati Atletiko, poručili su oni s druge strane i prijavili za takmičenje fudbalski klub Atletiko - kaže Stefanović.

U Donjoj Jajni je, „odgovarajući na ovaj fudbalski inat“, treća seoska struja pak organizovala prikupljanje potpisa da selo promeni ime u Madrid.

- Iznenađeni smo koliko su Jajčani inadžije, imamo skoro hiljadu potpisa za promenu naziva sela i zbog toga su trenutno u „razradi pravne mogućnosti“ da se to realizuje - kaže Boban S. iz ovog sela.

 

Pantić: Tipično srpski

Originalna ideja, tipično srpska, i verujem da će derbi biti vrhunski, što ćemo i mi u Španiji ispratiti, a navijači Atletika i Reala će strepeti za ishod duela. Verujem da će Atletiko pobediti i tako nastaviti seriju dobrih rezultata protiv gradskog rivala - kaže Milinko Pantić, bivši fudbaler Atletika.

Ognjenović: Simpatično

Meni je ovo krajnje simpatično i podržavam sve što može, na ovaj ili onaj način, da popularizuje fudbal. Svim srcem sam uz ekipu Reala, a ukoliko me pozovu da dođem u klub i obaveze mi to dozvole, ne vidim razlog da se ne pojavim na derbiju - kaže Perica Ognjenović, nekadašnji fudbaler Reala.

Antić: Draga mi oba kluba

Nemam favorita, poštujem oba kluba, onoliko koliko su oni poštovali mene. Zato ni u Leskovcu ne mogu da navijam ni za jednu od ove dve ekipe. Ja sam iz one stare škole koja ne poredi neporedivo, nikad nisam sabirao babe i žabe, pa tako ne mogu da kažem koji mi je tim draži - kaže Radomir Antić, bivši trener Reala i Atletika.


#   Leskovac   fudbal   navijači   Živojin Stefanović   Donja Jajina   prikupljanje potpisa   Radomir Antić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima