Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Ђоковићеви наследници

rssBookmark and Share

01.10.2011. Аutor : Toma Stevanović | Photo : T.Stevanovicć

Тениски клуб „Стојановић“ из Лесковца послује званично свега две године и спада у ред најмлађих у републици. Члан је Тениског савеза Србије и окупља четрдесетак такмичара од којих 10 активних. Клуб са великим успехом предводи тениски стручњак Срђан Стојановић, по АТФ – програму за тенисере од 5 до 18 година.

Лесковац:  Ђоковићеви наследници

Тренер овога клуба Срђан Стојановић поред факултетске дипломе професора  физичке културе стакао је и диплому  Академије „Illawarra-TC“ у аустралијском  граду Сиднеју.

Постигао је значајне резлутате и као атлетичар,тркач у брдским тракама  као члан спске атлетске репрезентације  на стази „Sols d ols“ крај Торина,где је висинску стазу  од 10 километара претрчао као четврти такмичар на циљу.

              „Мислим да тенисери данас морају бити велике кондиционе припремљености, јер тенис поред великог талента и вежбања  изискује и велику физичку издржљивост“, наглашава за нашу редакцију Срђан Стојановић.

              Средином ове године тренер Стојановић је по други пут био у Торину али не као атлетичар већ као тренер лесковачких тенисера. Овом приликом је Ђокић Радица лесковачка  тенисерка  у групи до 14 година освојила турнир у Торину.

Ваља похвалити и изузетне такмичере овога клуба  четрнаестогодишњу Дуњу Љубић, која све чешће наступа као позајмљена играчица нишког ТК.“Раднички“, и 18-годишњег Душана Коцића  који је током ове године ушао у Прву категорију спских такмичара у „топ-30.“

            Такмичари Димитрије Љубуић, Милица Костић и Стојичевић Милена  чести су победници на школским тениским такмичењима на југу Србије. Њиховим стопама су кренули и:  Никола Стојановић, Нина Цветковић  Илија Ивановић. На последњем такмичењу лесковачких основаца у тенису истакли су се посебно млади тенисери из овога клуба: Лазар Живковић,  Маша Пејановић, Урош Величковић и Ива Обрадовић.

           На регионалним и другим важним такмичењима за овај лесковачки тениски клуб наступају  и двер  девојке из Цириха: Андријана Марковић и Александра Стефановић.

           Тениски клуб „Стојановић“ из Лесковца формираала је и лично финасира група тениских ентузијаста. Клуб често ради у минималним финасисјким условима без заначајније помоћи  Спортског савеза града Лесковца, али то га не спречава да из месеца у месец забележи  турнирске победе својих  такмичара.


#   Никола Стојановић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима