Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Đokovićevi naslednici

rssBookmark and Share

01.10.2011. Autor : Toma Stevanović | Photo : T.Stevanovicć

Teniski klub „Stojanović“ iz Leskovca posluje zvanično svega dve godine i spada u red najmlađih u republici. Član je Teniskog saveza Srbije i okuplja četrdesetak takmičara od kojih 10 aktivnih. Klub sa velikim uspehom predvodi teniski stručnjak Srđan Stojanović, po ATF – programu za tenisere od 5 do 18 godina.

Leskovac:  Đokovićevi naslednici

Trener ovoga kluba Srđan Stojanović pored fakultetske diplome profesora  fizičke kulture stakao je i diplomu  Akademije „Illawarra-TC“ u australijskom  gradu Sidneju.

Postigao je značajne rezlutate i kao atletičar,trkač u brdskim trakama  kao član spske atletske reprezentacije  na stazi „Sols d ols“ kraj Torina,gde je visinsku stazu  od 10 kilometara pretrčao kao četvrti takmičar na cilju.

              „Mislim da teniseri danas moraju biti velike kondicione pripremljenosti, jer tenis pored velikog talenta i vežbanja  iziskuje i veliku fizičku izdržljivost“, naglašava za našu redakciju Srđan Stojanović.

              Sredinom ove godine trener Stojanović je po drugi put bio u Torinu ali ne kao atletičar već kao trener leskovačkih tenisera. Ovom prilikom je Đokić Radica leskovačka  teniserka  u grupi do 14 godina osvojila turnir u Torinu.

Valja pohvaliti i izuzetne takmičere ovoga kluba  četrnaestogodišnju Dunju Ljubić, koja sve češće nastupa kao pozajmljena igračica niškog TK.“Radnički“, i 18-godišnjeg Dušana Kocića  koji je tokom ove godine ušao u Prvu kategoriju spskih takmičara u „top-30.“

            Takmičari Dimitrije Ljubuić, Milica Kostić i Stojičević Milena  česti su pobednici na školskim teniskim takmičenjima na jugu Srbije. Njihovim stopama su krenuli i:  Nikola Stojanović, Nina Cvetković  Ilija Ivanović. Na poslednjem takmičenju leskovačkih osnovaca u tenisu istakli su se posebno mladi teniseri iz ovoga kluba: Lazar Živković,  Maša Pejanović, Uroš Veličković i Iva Obradović.

           Na regionalnim i drugim važnim takmičenjima za ovaj leskovački teniski klub nastupaju  i dver  devojke iz Ciriha: Andrijana Marković i Aleksandra Stefanović.

           Teniski klub „Stojanović“ iz Leskovca formiraala je i lično finasira grupa teniskih entuzijasta. Klub često radi u minimalnim finasisjkim uslovima bez zanačajnije pomoći  Sportskog saveza grada Leskovca, ali to ga ne sprečava da iz meseca u mesec zabeleži  turnirske pobede svojih  takmičara.


#   Nikola Stojanović  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima