Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министре, ово је ваш комшија!

rssBookmark and Share

15.10.2010. Sportska redakcija

Министре, ово је ваш комшија!

Челници Европске фудбалске уније (УЕФА) доставили су данас на адресу Фудбалског савеза Србије извештаје са прекинуте утакмице Групе Ц квалификација за Првенство Европе 2012, у којој су се 12. октобра у Ђенови састале селекције Италије и Србије - извештај делегата Давида Петријашвилија из Грузије и судије Александера Томсона из Шкотске.

На основу достављеног материјала званичници УЕФА затражили су и извештај од стране Фудбалског савеза Србије, са роком за изјашњавање до 25. октобра 2010. ФС Србије ће искористити ово право и у УЕФА ће доставити исцрпан извештај у предвиђеном року.

Подсетимо, челници УЕФА су јуче отворили пуну истрагу поводом инцидената виђених на утакмици Италија - Србија, а предложени датум одржавања седнице Контролне и дисциплинске комисије УЕФА је четвртак, 28. октобар 2010.

Осим дела српских навијача који су изазвали прекид утакмице, чију кривицу нико не доводи у питање, одговорност за оно што се у петак десило на стадиону "Луиђи Ферарис" сноси и организатор меча.

Портпарол УЕФА, Роб Фокнер, рекао је да казна прети и Фудбалском савезу Италије, због лоше организације квалификационе утакмице између Италије и Србије.

Иван Богданов, човек који је предводио нереде на утакмици Италија-Србија, тренутно се налази у женском затвору у Ђенови пошто у мушком није било места. Један од вођа навијача Црвене звезде чека одлуку државног тужиоца који ће одлучити да ли ће Србин ићи пред суд за хитна питања. Богданов је изјавио да нема ништа против Италије и да воли своју земљу.

''Немам ништа против Италије, већ против свог тима. Никада нисам хтео да начиним никакву штету Италији која је прелепа земља. Ја волим своју земљу али сам био бесан на голмана наше репрезентације који је издао Црвену звезду'' Изјавио је Богданов.

Иван Богданов је познат МУП-у Србије и по учешћу у демонстрацијама поводом проглашења независности Косова у фебруару 2008. године.Oн се у полицијским досијеима води као организатор напада на амбасаде САД и земаља које су признале независност јужне српске покрајине. Богданов је био и један од вођа протеста против хапшења Радована Караџића.Овај хулиган је према сазнањима новинара наше спортске редакције учестовао у демонстрацијама 5. октобра, када је био члан групе која је заузела полицијску станицу у улици Мајке Јевросиме.

Како сазнаемо од добро обавештеног извора Иван Богданов станује у улици Булевар Александра Карађорђевића, преко пута амбасаде Израела и веровали или не министар унутрашњих послова Ивица Дчић му је комшија.Министар полиције станује само три улаза од Богданова.

 

Полицијско задржавање за 11 навијача

Полицијско задржавање до 48 сати одређено је за 11 српских навијача, осумњичених за учешће у нередима на утакмици у Дјенови, саопштила је полицијска управа из Сремске Митровице која на граничном прелазу Батровци контролише долазак навијача из Италије.

"До овог тренутка је прегледано 317 особа, који су на Гранични прелаз Батровци стигли у више возила - 25 аутомобила, 3 комбија, 3 аутобуса и мини-бусу", наведено је у саопштењу.

Полицијско задржавање због насилничког понашања одредјено је и Александру Ј. (30), Владиславу Ј. (23), Зорану П. (23) и Марку Ћ. (27) из Београда. Иста мера одредјена је и за Александра З. (28), Вукашина К. (28), Мирослава Н. (28), Младена К.(24) и Николу Р. (25) из Новог Сада као и Марка М. (28) и Марка Д. (26) из Ниша.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, у законском року бити приведени истражном судији Вишег суда у Сремској Митровици.


#   фудбал   навијачи   Полицијска управа   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима