Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Ниш ће заблистати на Светском првенству"

rssBookmark and Share

13.11.2013. Autor: Mondo

Представници Рукометног савеза Србије (РСС) посетили град на Нишави и халу "Чаир", у којој ће 6. децембра бити отворено Светско првенство за жене.

Рукометашице Србије и Јапана одиграће за мање од месец дана пред нишком публиком прву утакмицу Светског првенства.

Градска управа Ниша примила је тим поводом у среду делегацију РСС, а градоначелник Зоран Перишић констатовао је да су припреме за предстојеће Првенство у завршној фази.

"Ниш је био и остаће град отвореног срца. Показаћемо зашто је наша публика најбоља, а уједно ћемо бити и добри домаћини свим љубитељима рукомета из иностранства, као и осталим гостима. Сигуран сам да ће нишка публика дати крила нашој репрезентацији и бити њен осми играч".

"Позивам суграђане да у што већем броју дођу и подрже наше девојке", поручио је Перишић.

Светско првенство за жене у Србији одржаће се од 6. до 22. децембра 2013. године, у четири града, Зрењанину, Нишу, Новом Саду и Београду.

У "Чаиру" ће играти шест репрезентација у прелиминарној Групи Б: Данска, Бразил, Јапан, Кина, Алжир и Србија. Тимови и стручни штабови биће смештене у овом граду и околини.

У суботу, 16. новембра, у 11.00 часова ће на шеталишту између ТЦ "Калча" и Казандшиског сокачета бити организовано дружење са селектором српског тима Сашом Бошковићем, као и бившим репрезентативкама Светланом Китић, Весном Милошевић и Станом Вуковић.

Водитељ програма биће Марија Килибарда.


#   Зоран Перишић   Градска управа   Градска управа Ниш   светско првенство
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима