Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Niš će zablistati na Svetskom prvenstvu"

rssBookmark and Share

13.11.2013. Autor: Mondo

Predstavnici Rukometnog saveza Srbije (RSS) posetili grad na Nišavi i halu "Čair", u kojoj će 6. decembra biti otvoreno Svetsko prvenstvo za žene.

Rukometašice Srbije i Japana odigraće za manje od mesec dana pred niškom publikom prvu utakmicu Svetskog prvenstva.

Gradska uprava Niša primila je tim povodom u sredu delegaciju RSS, a gradonačelnik Zoran Perišić konstatovao je da su pripreme za predstojeće Prvenstvo u završnoj fazi.

"Niš je bio i ostaće grad otvorenog srca. Pokazaćemo zašto je naša publika najbolja, a ujedno ćemo biti i dobri domaćini svim ljubiteljima rukometa iz inostranstva, kao i ostalim gostima. Siguran sam da će niška publika dati krila našoj reprezentaciji i biti njen osmi igrač".

"Pozivam sugrađane da u što većem broju dođu i podrže naše devojke", poručio je Perišić.

Svetsko prvenstvo za žene u Srbiji održaće se od 6. do 22. decembra 2013. godine, u četiri grada, Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

U "Čairu" će igrati šest reprezentacija u preliminarnoj Grupi B: Danska, Brazil, Japan, Kina, Alžir i Srbija. Timovi i stručni štabovi biće smeštene u ovom gradu i okolini.

U subotu, 16. novembra, u 11.00 časova će na šetalištu između TC "Kalča" i Kazandšiskog sokačeta biti organizovano druženje sa selektorom srpskog tima Sašom Boškovićem, kao i bivšim reprezentativkama Svetlanom Kitić, Vesnom Milošević i Stanom Vuković.

Voditelj programa biće Marija Kilibarda.


#   Zoran Perišić   Gradska uprava   Gradska uprava Niš   svetsko prvenstvo
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima