Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлијама 12 медаља на државном првенству у Теквондоу

rssBookmark and Share

14.05.2012. КБС Наисус

Овогодишње државно првенство у формама екипи Наисус-а донело је чак 12 медаља - 2 златна, 6 сребрних и 4 бронзаних одличја, што до сада представља највећи успех.

Нишлијама 12 медаља на државном првенству у Теквондоу

У Хали спортова на Новом Београду одржано је Техничко првенство Србије у свим категоријама, а које је окупило нешто више од 200 такмичара из целе земље. Између осталог, ово првенство је значајно због промене правила, које је сама Светска теквондо федерација прописала. Наиме, оцењивање се сада више базира на презентацији што вуче 60% у односу на саму технику која представља осталих 40% одукупне оцене. Такође је промењено да се за велику грешку одузима 0,3 поена, а не као раније 0,5.

Иако још увек програмски систем није подешен по новим правилима, суђење је пратило нове стандарде који су се почели примењивати од почетка године.

Екипу КБС "Наисус"-а чинили су: Урош Митровић, Александра Аћимовић, Борис Јанковић, Вукашин Здравковић, Александар Каличанин, Александар Костић, предвођени Небојшом Анђелковићем.

До сада је забележен највећи успех са освојених чак 12 медаља - 2 златна, 6 сребрних и 4 бронзаних одличја. У појединачној конкуренцији златне медаље освојили су Урош Митровић и Александар Каличанин, сребрну медаљу освојио је Вукашин Здравковић, док су бронзани били Александра Аћимовић, Борис Јанковић, Александар Костић и Небојша Анђелковић. Синхрони пар - Александра Аћимовић и Вукашин Здравковић, као и мушки тим - Вукашин Здравковић, Александар Каличанин и Александар Костић освојили су по сребрну медаљу.

- Задовољан сам учинком својих пулена, јер је ово до сада највећи успех на државном првенству. Постоји још пуно места за напредак те да се наредног пута вратимо са још и већим успехом. Такође желим поменути семинар Гранд мастера Lee Kyu Hyung-а 9. ДАН, који ми је помогао да неке финесе преточим у тренажну праксу те на тај начин приближим својим вежбачима начин припреме врхунских мајстора и шампиона. - рекао је први човек КБС "Наисус"-а - Небојша Анђелковић.

Наредног викенда нас очекује 13.Трофеј Београда, који представља једно од највећих такмичења у земљи али и региону. Свој долазак, поред клубова из Србије, најавиле су све земље бивше СФРЈ, те Грчке, Бугарске, Румуније, Молдавије, Мађарске, Словачке, Чешке, Италије, Ирака а по први пут и такмичари из Турске. Што се тиче учешћа КБС "Наисус"-а, клуб ће представљати његови најмлађи чланови те ће се неки и по први пут наћи на татамију.



#   златне медаље   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Првенство Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима