Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржане 6. сеоске спортске игре

rssBookmark and Share

Топлица река 09.09.2013. Autor: Kurir

У селу Трбуњу код Блаца одржане су 6. по реду сеоске спортске игре, које су окупиле велики број такмичара у малом фудбалу, баскету, шаху, пикаду за жене, надвлачењу конопца, скоку у даљ и бацању камена с рамена.

Одржане 6. сеоске спортске игре

Ова јединствена манифестација у овом делу Србије посвећена је великом планинару и оснивачу Планинарског друштва "Победа“ из Београда чика Душку Јовановићу, који је рођен у овом селу. Манифестацију је свечано отворио председник МЗ Трбуње Добрица Милосављевић, који је свима пожелео добродошлицу и успешан наступ на такмичењима. На крају игара победници су добили пехаре и медаље а сви који годинама подржавају ову манифестацију добили су захвалнице.

"Задовољан сам што су ове игре постале традиционалне. Сви данашњи победници и такмичари добили су пехаре, награде и признања а ми ћемо се потрудити да и наредне године сеоске спортске игре "Чика Душко Јовановић“ у селу Трбуњу буду лепо организоване", рекао је председник Добрица Милосављевић- Боћа.

Иначе, село Трбуње се поноси двојицом својих великана, планинаром чика Душком Јовановићем и великим песником Радетом Драинцем.

Милосављевић је уручио захвалнице свима онима који су током протеклих година подржавали ову сада већ традиционалну манифестацију у овом селу. Захвалнице су додељене општини Блаце, Планинарском друштву Победа из Београда, Планинарско-скијашком клубу Топлица из Прокупља, док је Миловану Ђокићу додељено специјално признање за допринос у промоцији села Трбуња.

Примајући плакету испред општине Блаце, помоћник председника општине Блаце Ненад Миливојевић истакао је да ће општина Блаце и даље наставити да подржава и помаже овакве манифестације, посебно због тога што оне доприносе томе да млади људи остану на селу.

У културно- забавном делу програма са неколико кореографија наступио је Куд Драинац из Блаца, а културни део програма био је обогаћен и рецитацијама и имитацијама Радивоја Соколовића, планинара из Прокупља.

Председник Месне заједнице села Трбуња Добрица Милосављевић- Боћа на крају игара рекао је да је задовољан начином на који је протекла манифестација.

"Задовољан сам што су ове игре постале традиционалне. Сви данашњи победници и такмичари добили су пехаре, награде и признања а ми ћемо се потрудити да и наредне године сеоске спортске игре „Чика Душко Јовановић“ у селу Трбуњу буду лепо организоване", рекао је председник Добрица Милосављевић- Боћа.


#   Топлица река   игре   Добрица Милосављевић   општина Блаце   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима