Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održane 6. seoske sportske igre

rssBookmark and Share

Toplica reka 09.09.2013. Autor: Kurir

U selu Trbunju kod Blaca održane su 6. po redu seoske sportske igre, koje su okupile veliki broj takmičara u malom fudbalu, basketu, šahu, pikadu za žene, nadvlačenju konopca, skoku u dalj i bacanju kamena s ramena.

Održane 6. seoske sportske igre

Ova jedinstvena manifestacija u ovom delu Srbije posvećena je velikom planinaru i osnivaču Planinarskog društva "Pobeda“ iz Beograda čika Dušku Jovanoviću, koji je rođen u ovom selu. Manifestaciju je svečano otvorio predsednik MZ Trbunje Dobrica Milosavljević, koji je svima poželeo dobrodošlicu i uspešan nastup na takmičenjima. Na kraju igara pobednici su dobili pehare i medalje a svi koji godinama podržavaju ovu manifestaciju dobili su zahvalnice.

"Zadovoljan sam što su ove igre postale tradicionalne. Svi današnji pobednici i takmičari dobili su pehare, nagrade i priznanja a mi ćemo se potruditi da i naredne godine seoske sportske igre "Čika Duško Jovanović“ u selu Trbunju budu lepo organizovane", rekao je predsednik Dobrica Milosavljević- Boća.

Inače, selo Trbunje se ponosi dvojicom svojih velikana, planinarom čika Duškom Jovanovićem i velikim pesnikom Radetom Draincem.

Milosavljević je uručio zahvalnice svima onima koji su tokom proteklih godina podržavali ovu sada već tradicionalnu manifestaciju u ovom selu. Zahvalnice su dodeljene opštini Blace, Planinarskom društvu Pobeda iz Beograda, Planinarsko-skijaškom klubu Toplica iz Prokuplja, dok je Milovanu Đokiću dodeljeno specijalno priznanje za doprinos u promociji sela Trbunja.

Primajući plaketu ispred opštine Blace, pomoćnik predsednika opštine Blace Nenad Milivojević istakao je da će opština Blace i dalje nastaviti da podržava i pomaže ovakve manifestacije, posebno zbog toga što one doprinose tome da mladi ljudi ostanu na selu.

U kulturno- zabavnom delu programa sa nekoliko koreografija nastupio je Kud Drainac iz Blaca, a kulturni deo programa bio je obogaćen i recitacijama i imitacijama Radivoja Sokolovića, planinara iz Prokuplja.

Predsednik Mesne zajednice sela Trbunja Dobrica Milosavljević- Boća na kraju igara rekao je da je zadovoljan načinom na koji je protekla manifestacija.

"Zadovoljan sam što su ove igre postale tradicionalne. Svi današnji pobednici i takmičari dobili su pehare, nagrade i priznanja a mi ćemo se potruditi da i naredne godine seoske sportske igre „Čika Duško Jovanović“ u selu Trbunju budu lepo organizovane", rekao je predsednik Dobrica Milosavljević- Boća.


#   Toplica reka   igre   Dobrica Milosavljević   opština Blace   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima