Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем за Иву и вредна опрема за Теквондо клуб "Астерикс"

rssBookmark and Share

Ниш 12.10.2020. Јужна Србија Инфо

Пријему који је организован за Иву Петровић и њеног тренера из Теквондо клуба ‚‚Астерикс‚‚ поред градоначелнице Драгане Сотировски, присуствовао је Бранислав Качар, градски већник ресорно задужен за спорт. Захваљујући Ивиним резултатима на такмичењима којој се придружују и њени другови Клуб је постао први власник у Србији за сада најсавременије опреме у овом спорту.

Пријем за Иву и вредна опрема за Теквондо клуб "Астерикс"

Изузетна ми је била част што сам упознала младу суграђанку Иву која је најбоља  кадеткиња у теквондоу на свету, и цео  град се поноси тиме што има овако талентовану девојку која, пре свега Србије, али и боје нашега града представља широм света, истакла је градоначелница Драгана Сотировски која је након пријема и разговора Иви Петровић и њеном тренеру Владану Никодијевићу уручила вредан поклон Града Ниша који ће помоћи најбољим такмичарима Теквондо клуба ‚‚Астерикс‚‚ да се што боље и квалитетније припреме за такмичења која их очекују.

Пријему који је организован за Иву Петровић и њеног тренера присуствовао је Бранислав Качар, градски већник ресорно задужен за спорт. Захваљујући Ивиним резултатима на такмичењима којој се придружују и њени другови Клуб је постао први власник у Србији за сада најсавременије опреме у овом спорту. 
             ‚
‚Град је издвојио значајна средства да се ова опрема обезбеди како би несметано могла да вежба, а са сваким бодом који сакупи на турнирима она је све ближа Олимпијади у Паризу која се одржава 2024.године, а 2028. у Лос Анђелесу. Град ће помоћи, не само Иви, већ сваком младом таленту, колико је то у нашој моћи како би смо их извели на прави пут, а они ће вратити тако што ће, не само наш град већ и Србију представљати у свету. За нас је посебно задовољство сазнање да се деца из Ниша налазе у репрезентацији Србије‚‚- истакла је Сотировски и позвала све клубове које имају деци, освајаче медаља да се јаве граде који ће се максимално потрудити да им помогне.
             
Владан Никодијевић тренер у Теквондо клубу ‚‚Астерикс‚‚ и тренер Иве Петровић се захвалио градоначелници Драгани Сотировски и вечнику Браниславу Качару. Он је са Ивом градоначелици и градском вечнику уручио и захвалнице клуба.
               
‚‚Ово је опрема коју смо до сада виђали искључиво на такмичењима, а сада имамо ту част да је користимо  док тренирамо. Надам се да ће такмичари из клуба ову опрему максимално искористити и граду и клубу донети европску медаљу будући да нас за месец дана очекује Европски куп који се одржава у Загребу‚‚ казао је Никодијевић.
                 
Он је објаснио да је клуб добио електронске оклопе и електронске кациге, цео систем који се користи на такмичењима. До сада су коришћени оклопи који немају сензоре.
               
‚‚Сада ћемо на тренинзима имати идентичне услове које имамо и на такмичењима и наш клуб је једини у држави који има ову опрему која је најновија у свету‚‚ додао је Никодијевић.
               
Поклону се захвалила и Ива Петровић која је до сада освојила преко 60 медаља до сада.
               
‚‚Ове године имамо два важна турнира Европско клупско првенство које се одржава у  Загребу и Европско кадетско првенство које ће се одржати у Сарајеву. Очекујемо медаље на оба такмичења, а ова опрема ће нам у томе пуно помоћи‚‚- закључила је Ива.


#   Ниш   Драгана Сотировски   теквондо   Бранислав Качар   Астерикс теквондо клуб   Ива Петровић   Владан Никодијевић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима