Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za Ivu i vredna oprema za Tekvondo klub "Asteriks"

rssBookmark and Share

Niš 12.10.2020. Južna Srbija Info

Prijemu koji je organizovan za Ivu Petrović i njenog trenera iz Tekvondo kluba ‚‚Asteriks‚‚ pored gradonačelnice Dragane Sotirovski, prisustvovao je Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za sport. Zahvaljujući Ivinim rezultatima na takmičenjima kojoj se pridružuju i njeni drugovi Klub je postao prvi vlasnik u Srbiji za sada najsavremenije opreme u ovom sportu.

Prijem za Ivu i vredna oprema za Tekvondo klub "Asteriks"

Izuzetna mi je bila čast što sam upoznala mladu sugrađanku Ivu koja je najbolja  kadetkinja u tekvondou na svetu, i ceo  grad se ponosi time što ima ovako talentovanu devojku koja, pre svega Srbije, ali i boje našega grada predstavlja širom sveta, istakla je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je nakon prijema i razgovora Ivi Petrović i njenom treneru Vladanu Nikodijeviću uručila vredan poklon Grada Niša koji će pomoći najboljim takmičarima Tekvondo kluba ‚‚Asteriks‚‚ da se što bolje i kvalitetnije pripreme za takmičenja koja ih očekuju.

Prijemu koji je organizovan za Ivu Petrović i njenog trenera prisustvovao je Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za sport. Zahvaljujući Ivinim rezultatima na takmičenjima kojoj se pridružuju i njeni drugovi Klub je postao prvi vlasnik u Srbiji za sada najsavremenije opreme u ovom sportu. 
             ‚
‚Grad je izdvojio značajna sredstva da se ova oprema obezbedi kako bi nesmetano mogla da vežba, a sa svakim bodom koji sakupi na turnirima ona je sve bliža Olimpijadi u Parizu koja se održava 2024.godine, a 2028. u Los Anđelesu. Grad će pomoći, ne samo Ivi, već svakom mladom talentu, koliko je to u našoj moći kako bi smo ih izveli na pravi put, a oni će vratiti tako što će, ne samo naš grad već i Srbiju predstavljati u svetu. Za nas je posebno zadovoljstvo saznanje da se deca iz Niša nalaze u reprezentaciji Srbije‚‚- istakla je Sotirovski i pozvala sve klubove koje imaju deci, osvajače medalja da se jave grade koji će se maksimalno potruditi da im pomogne.
             
Vladan Nikodijević trener u Tekvondo klubu ‚‚Asteriks‚‚ i trener Ive Petrović se zahvalio gradonačelnici Dragani Sotirovski i večniku Branislavu Kačaru. On je sa Ivom gradonačelici i gradskom večniku uručio i zahvalnice kluba.
               
‚‚Ovo je oprema koju smo do sada viđali isključivo na takmičenjima, a sada imamo tu čast da je koristimo  dok treniramo. Nadam se da će takmičari iz kluba ovu opremu maksimalno iskoristiti i gradu i klubu doneti evropsku medalju budući da nas za mesec dana očekuje Evropski kup koji se održava u Zagrebu‚‚ kazao je Nikodijević.
                 
On je objasnio da je klub dobio elektronske oklope i elektronske kacige, ceo sistem koji se koristi na takmičenjima. Do sada su korišćeni oklopi koji nemaju senzore.
               
‚‚Sada ćemo na treninzima imati identične uslove koje imamo i na takmičenjima i naš klub je jedini u državi koji ima ovu opremu koja je najnovija u svetu‚‚ dodao je Nikodijević.
               
Poklonu se zahvalila i Iva Petrović koja je do sada osvojila preko 60 medalja do sada.
               
‚‚Ove godine imamo dva važna turnira Evropsko klupsko prvenstvo koje se održava u  Zagrebu i Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se održati u Sarajevu. Očekujemo medalje na oba takmičenja, a ova oprema će nam u tome puno pomoći‚‚- zaključila je Iva.


#   Niš   Dragana Sotirovski   tekvondo   Branislav Kačar   Asteriks tekvondo klub   Iva Petrović   Vladan Nikodijević
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima