Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички Ниш - Партизан (крај)

rssBookmark and Share

30.10.2013. Izvor: Sportske.net

На Чаиру је завршен дуел осмине финала националног Купа између Радничког и Партизана а црно-бели су обезбедили пролаз даље победом од 3:0.

Раднички Ниш - Партизан (крај)

Имао је Раднички још једну прилику да макар дође до почасног гола али је Владимир Стојковић сјајно интервенисао у 84. минуту па је меч завршен резултатом 3:0 за госте из Београда.

Повукли су црно-бели контру а Јојић је сјајно нашао Нинковића на ивици шеснаестерца, одакле популарни Џиги пласира лопту у горњи леви угао гола Кесића а лопта од стативе улази у мрежу.

Шест минута након најбоље прилике Нишлија у другом полувремну Никола Нинковић још једном погађа и доноси предност Партизану од 3:0!

Најбоља прилика за Раднички виђена је у 67. минуту меча када је, након прекида, два пута Милош Остојић блокирао Љубинковића и Ћулума који са шест, седам метара нису успели да погоде мрежу Стојковића.

Одлично је Партизан отворио друго полувреме на "Чаиру" пошто је Никола Нинковић већ у 49. минуту шутирао са 18 метара и погодио сам угао гола Кесића за предност црно-белих од 2:0!

Завршено је прво полувреме на "Чаиру" а осим гола Предрага Луке и Ћулумовог ударца са половине првог периода многобројна публика није имала бог зна шта да види.

Опсада гола Владимира Стојковића коју су извршили фудбалери Радничког донела је у 23. минуту први и најбољи покушај домаћих у досадашњем току меча. Тукао је Ћулум али је голман Партизана успео да сачува мрежу избацивши лопту у корнер.

У 15. минуту Немања Којић умало није погодио мрежу Кесића иако је желео да упути центаршут са десне стране. Лопта је ипак завршила тик изнад пречке а Раднички и даље није створио прилику за постизање гола.

Којић је упослио Предрага Луку по левој страни а овај без већих проблема погађа мрежу у ситуацији један на један са Кесићем па Партизан од 7. минута води 1:0!

У уводним минутима утакмице није било већих прилика али је већ у седмом минуту некадашњи тандем из Рада донео предност Партизану.

Тренер Партизана Вук Рашовић, за кога би исход овог меча могао да буде и пресудан кад је у питању његов останак на клупи црно-белих оставио је на клупи капитена Сашу Илића, али се после повреде у тим вратио талентовани Андрија Живковић.

Раднички Ниш: Кесић, Пауљевић, Павловић (од 33' Тришовић), Живковић, Петровић, Ћулум, Коларевић (од 73' Миленковић), Јовановић, Хаџибулић (од 55'' Љубинковић), Стојановић, Јовановић.

Партизан: Стојковић, Обрадовић, Остојић, Станковић, Петровић, Гулан, С. Марковић, Лука, Нинковић (од 77' Ђемба Ђемба), Живковић (од 68' Јојић), Којић (од 62' Фофана).


#   Андрија Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима