Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički Niš - Partizan (kraj)

rssBookmark and Share

30.10.2013. Izvor: Sportske.net

Na Čairu je završen duel osmine finala nacionalnog Kupa između Radničkog i Partizana a crno-beli su obezbedili prolaz dalje pobedom od 3:0.

Radnički Niš - Partizan (kraj)

Imao je Radnički još jednu priliku da makar dođe do počasnog gola ali je Vladimir Stojković sjajno intervenisao u 84. minutu pa je meč završen rezultatom 3:0 za goste iz Beograda.

Povukli su crno-beli kontru a Jojić je sjajno našao Ninkovića na ivici šesnaesterca, odakle popularni Džigi plasira loptu u gornji levi ugao gola Kesića a lopta od stative ulazi u mrežu.

Šest minuta nakon najbolje prilike Nišlija u drugom poluvremnu Nikola Ninković još jednom pogađa i donosi prednost Partizanu od 3:0!

Najbolja prilika za Radnički viđena je u 67. minutu meča kada je, nakon prekida, dva puta Miloš Ostojić blokirao Ljubinkovića i Ćuluma koji sa šest, sedam metara nisu uspeli da pogode mrežu Stojkovića.

Odlično je Partizan otvorio drugo poluvreme na "Čairu" pošto je Nikola Ninković već u 49. minutu šutirao sa 18 metara i pogodio sam ugao gola Kesića za prednost crno-belih od 2:0!

Završeno je prvo poluvreme na "Čairu" a osim gola Predraga Luke i Ćulumovog udarca sa polovine prvog perioda mnogobrojna publika nije imala bog zna šta da vidi.

Opsada gola Vladimira Stojkovića koju su izvršili fudbaleri Radničkog donela je u 23. minutu prvi i najbolji pokušaj domaćih u dosadašnjem toku meča. Tukao je Ćulum ali je golman Partizana uspeo da sačuva mrežu izbacivši loptu u korner.

U 15. minutu Nemanja Kojić umalo nije pogodio mrežu Kesića iako je želeo da uputi centaršut sa desne strane. Lopta je ipak završila tik iznad prečke a Radnički i dalje nije stvorio priliku za postizanje gola.

Kojić je uposlio Predraga Luku po levoj strani a ovaj bez većih problema pogađa mrežu u situaciji jedan na jedan sa Kesićem pa Partizan od 7. minuta vodi 1:0!

U uvodnim minutima utakmice nije bilo većih prilika ali je već u sedmom minutu nekadašnji tandem iz Rada doneo prednost Partizanu.

Trener Partizana Vuk Rašović, za koga bi ishod ovog meča mogao da bude i presudan kad je u pitanju njegov ostanak na klupi crno-belih ostavio je na klupi kapitena Sašu Ilića, ali se posle povrede u tim vratio talentovani Andrija Živković.

Radnički Niš: Kesić, Pauljević, Pavlović (od 33' Trišović), Živković, Petrović, Ćulum, Kolarević (od 73' Milenković), Jovanović, Hadžibulić (od 55'' Ljubinković), Stojanović, Jovanović.

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Gulan, S. Marković, Luka, Ninković (od 77' Đemba Đemba), Živković (od 68' Jojić), Kojić (od 62' Fofana).


#   Andrija Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima