Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рамбо, Бата, Бобан, Шукер... На Чаиру!

rssBookmark and Share

Ниш 13.08.2013. МОНДО

Селекције ветерана Србије и Хрватске одиграће 4. септембра у Нишу међусобни меч. Наступиће Рамбо Петковић, Бата Мирковић, Саво Милошевић, Звонимир Бобан, Давор Шукер, Велимир Зајец... Стиже и Ћиро Блажевић.

Стадион
Стадион

Дан уочи квалификационе утакмице Србије и Хрватске за одлазак на Мундијал, у Нишу ће селекције ветерана те две земље такође одиграти меч.

На травњак реновираног и "умивеног" Чаира, 5. септембра ће у дресу "орлова" истрчати Зоран Мирковић, Саво Милошевић, Дејан Рамбо Петковић и други српски ветерани...

Са друге стране терена стајаће Звонимир Бобан, Велимир Зајец, Горан Влаовић, Звонимир Солдо, Давор Шукер и остали екс-"ватрени". Са клупе ће их предводити "тренер свих тренера", Мирослав Ћиро Блажевић.

Шукера "отвориле" емоције на "Маракани"

Председник Хрватског ногометног савеза (ХНС) посетио Београд, Стару Пазову и стадион Црвене звезде. "Емоције ме ударају и драго ми је да сам ту".

На конференцији за новинаре у Нишу, организованој тим поводом, најављено је да ће меч бити хуманитарног карактера и да ће сав новац прикупљен од продаје карата ићи у добротворне сврхе.

Драгољуб Гајевић, директор ветеранске репрезентације Србије, објаснио је како је одређено да стадион "Реала са Нишаве" угости пензионисане фудбалске великане.

"Једноставно... Предложио сам им четири града - Београд, Нови Сад, Крушевац и Ниш. Идеја да репрезентација Хрватске гостује у Нишу родила се у глави председника (Хрватске, Ива) Јосиповића и његових сарадника, превасходно Бранка Тушека, који ниједног тренутка није имао дилему да ли би меч требало да буде одигран на 'Чаиру'", објаснио је он,

Гајевић је прочитао неколико презимена бивших хрватских играча који ће допутовати у Србију тим поводом и најавио да ће председник Хрватског олимпијског одбора (комитета) Златко Матеша доћи већ 17. августа у Ниш и заједно са организаторима јавно представити ту манифестацију.

Сви ће бити гости града Ниша.

"Господин Тушек је рекао да зна да се у Нишу увек играо најбољи фудбал и да су тамо хрватски фудбалери увек били цењени и поштовани", додао је он.

Градоначелник Дарко Булатовић најавио је да организовање тог меча није идеја само локалне самоуправе и Фудбалског клуба Раднички, већ и комплетне тамошње спортске јавности.

"Циљ је да учинимо све што је у нашој моћи да вратимо Ниш тамо где је некада био. То је први корак, а други је да Град и Раднички буду тамо где он то заиста и заслужује. Утакмица ће имати хуманитарни карактер и требало би да те људе дочекамо као праве пријатеље, да буду сачекани како доликује и да овај град опет буде на спортској мапи Европе", поручио је градоначелник.

Утакмица сениорских репрезентација две земље биће одиграна дан касније, на стадиону Црвене звезде.

 


#   Ниш   Крушевац   Дарко Булатовић   меч   Нови Сад   Драгољуб Гајевић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима