Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руси заинтересовани да купе нишки Раднички

rssBookmark and Share

01.04.2011. Извор: Јужне вести

Олег Вижњев, контроверзни руски бизнисмен, заинтересован је за куповину посрнулог нишког фудбалског клуба, сазнају Јужне вести.

Руси заинтересовани да купе нишки Раднички

НИШ, МОСКВА -Вижњев, познат по свом дугогодишњем пријатељству са Владимиром Путином, наводно је прошле недеље већ разговао о овој идеји приликом посете руског премијера Београду.

Он би Раднички купио по симболичној цени од једног динара, али би био обавезан да у клуб уложи најмање 25 милиона евра у наредне три године. Тиме би Раднички по буџету сустигао Партизан и Црвену зведу, тврди извор Јужних вести из управе Клуба, који је укључен у преговоре.

- Његова идеја је да се Раднички већ ове сезоне врати у Прву лигу, да током лета доведе појачања како би у следећој сезони напредовао и до Супер лиге. Наравно, крајњи циљ је борба за врх табеле а тиме и Европа. Знам да ово сада звучи невероватно, али уз довољно пара и праву подршку ништа није немогуће - тврди наш извор.

С обзиром да је компанија "Сибирњефт" Олега Вижњева власник 34% актуелног руског шампиона, Фудбалског клуба "Зенит" из Санкт Петерсбурга, Раднички би највероватније постао званична "испостава" овог клуба. А ако се има у виду да је већински власник Зенита у ствари руски нафтни гигант "Газпром" и да је реч о омиљеном клубу Владимира Путина, читава ствар добија на тежини.

Способном Русу на руку иде и недавна одлука Владе Србије да уложи скоро милијарду динара у реконструкцију стадиона Чаир.

- Чак и ако договор не буде постигнут, стадион је одлично оружје пред парламентарне изборе у Србији наредне године - тврди наш извор.

Према подацима са сајта аеродрома "Константин Велики" у 11,15 требало би да слети авион из Москве.

У Градској кући нам је потврђено да "Градоначелник има састанак са делегацијом из Русије", али нису желели да открију тему разговора, а слична ситуација је и у самом Радничком где нико од челника не одговара на телефонске позиве.


#   Руси   Цар Константин Велики
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима