Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rusi zainteresovani da kupe niški Radnički

rssBookmark and Share

01.04.2011. Izvor: Južne vesti

Oleg Vižnjev, kontroverzni ruski biznismen, zainteresovan je za kupovinu posrnulog niškog fudbalskog kluba, saznaju Južne vesti.

Rusi zainteresovani da kupe niški Radnički

NIŠ, MOSKVA -Vižnjev, poznat po svom dugogodišnjem prijateljstvu sa Vladimirom Putinom, navodno je prošle nedelje već razgovao o ovoj ideji prilikom posete ruskog premijera Beogradu.

On bi Radnički kupio po simboličnoj ceni od jednog dinara, ali bi bio obavezan da u klub uloži najmanje 25 miliona evra u naredne tri godine. Time bi Radnički po budžetu sustigao Partizan i Crvenu zvedu, tvrdi izvor Južnih vesti iz uprave Kluba, koji je uključen u pregovore.

- Njegova ideja je da se Radnički već ove sezone vrati u Prvu ligu, da tokom leta dovede pojačanja kako bi u sledećoj sezoni napredovao i do Super lige. Naravno, krajnji cilj je borba za vrh tabele a time i Evropa. Znam da ovo sada zvuči neverovatno, ali uz dovoljno para i pravu podršku ništa nije nemoguće - tvrdi naš izvor.

S obzirom da je kompanija "Sibirnjeft" Olega Vižnjeva vlasnik 34% aktuelnog ruskog šampiona, Fudbalskog kluba "Zenit" iz Sankt Petersburga, Radnički bi najverovatnije postao zvanična "ispostava" ovog kluba. A ako se ima u vidu da je većinski vlasnik Zenita u stvari ruski naftni gigant "Gazprom" i da je reč o omiljenom klubu Vladimira Putina, čitava stvar dobija na težini.

Sposobnom Rusu na ruku ide i nedavna odluka Vlade Srbije da uloži skoro milijardu dinara u rekonstrukciju stadiona Čair.

- Čak i ako dogovor ne bude postignut, stadion je odlično oružje pred parlamentarne izbore u Srbiji naredne godine - tvrdi naš izvor.

Prema podacima sa sajta aerodroma "Konstantin Veliki" u 11,15 trebalo bi da sleti avion iz Moskve.

U Gradskoj kući nam je potvrđeno da "Gradonačelnik ima sastanak sa delegacijom iz Rusije", ali nisu želeli da otkriju temu razgovora, a slična situacija je i u samom Radničkom gde niko od čelnika ne odgovara na telefonske pozive.


#   Rusi   Car Konstantin Veliki
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima