Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успех теквондиста Наисус-а

rssBookmark and Share

28.11.2011. Аutor : Stefan Radović | Izvor: JužnaSrbija

КБС Наисус се вратио са стопостотним успехом и са ових такмичења, освојивши 3 медаље - две бронзане и једну сребрну.

Успех теквондиста Наисус-а

27.новембра одржана су два такмичења у организацији Теквондо асоцијације Србије и то: КУП Србије у борбама у конкуренцији јуниора и сениора, као и Школско првенство Србије за основце. Такмичења су одржана у спортској хали "Срце Срема" у Руми, познатој теквондо јавности по првом такмичењу одржаном уопште у Руми. Реч је о КУП-у Срема односно КУП-у Града Руме, касније назван по великом пријатељу и теквондо добротвору тога града - Меморијални турнир Јовица Ћирић.

Иако нити једно од ова два такмичења није окупио велики број такмичара (број такмичара по такмичењу није прелазио 150 учесника), а разлог је вероватно крај такмичарске сезоне те померање датума одржавања истих; ипак су окупила већину најбољих бораца у Србији. КБС Наисус је наступио са тројицом такмичара - на Школском првенству је наступио Митровић Урош (репрезентујући ОШ "Учитељ Таса") и окитио се бронзаном медаљом, док су у сениоркој конкуренцији на КУП-у Србије наступили Галић Бојан и Нужда Милан.

- Ово је друго по реду Школско првенство које организује ТАС, окупивши нешто више од 50 школа из целе Србије, а наши такмичари су се по први пут окушали на истом. Лед је пробио Митровић Урош, који је у незахвалној категорији услед своје конституције те су сви његови противници минимум 10-15цм виши односно 5-10кг тежи. Како су они у предности, Урош мора екстра напоре уложити уколико жели да им парира, те резултат освајања бронзане медаље има велику вредност. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Анђелковић Небојша, те наставио даље излагање:

- У конкуренцији сениора наступили су Галић Бојан до 74кг и Нужда Милан до 80кг, те иако нису имали скоро икаквог такмичарског искуства, успели су да освоје медаље. Бојан је у полуфиналу сем свог противника из Земуна имао и неискусне судије, које не само да су помогле његовом противнику дарујући му неколико поена, већ тиме и одлучиле меч. Ипак бронзана медаља је велики успех за овог младог момка, који тек што је упливао у такмичарске воде.

Освајач титуле вицепрвака на КУП Србије - Нужда Милан, на питање да ли мисли да је сребрно одличје успех, одговорио је:

- Ово ми је тек треће такмичење у животу. На Првенству Србије, одржаном у Београду 03.априла ове године, био сам надомак освајања медаље. Од тада сам више тренирао и трудио се да поправим своју технику, али сам имао пех да нисам две недеље пред такмичење тренирао услед болести. До последњег тренутка ни сам нисам знао хоћу ли учествовати, али поред свог лекара, консултације сам имао како са тренером тако и са клупским лекаром - др Димитров Јеленом, од којих сам у задњем тренутку добио зелено светло. Али је болест узела свој данак те ме управо то и спречило да дам свој максимум у финалу те победим момка из Зрењанина, који је физички био далеко спремнији од мене. - завршио је наш сребрни Милан.

-Како смо и навикли јавност да константно учествујемо на турнирима те се са истих враћамо са прегршт медаља, овом приликом и најављујемо да нас у наредна три викенда очекују значајна такмичења. Наиме, наредног викенда се у Београду одржава КУП Вождовца у организацији Београдског теквондо савеза, а затим недељу дана касније у организацији ТАС-а и Сербиа Кwон Опен, које претендује да се већ наредне године квалификује за титулу А класе турнира. За крај такмичарске сезоне мене очекује и Балкански шампионат у Вршцу, те би било лепо да балканском медаљом окончамо ову већ успешну календарску годину. - рекао је српски репрезетативац Небојша.


#   бронзана медаља   Куп Србије   Првенство Србије   школско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима