Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Athens authentic marathon“ - Нишлијка у центру Атине

rssBookmark and Share

Ниш 23.11.2021. Јужна Србија Инфо

На недавно одржаном најстаријијем и најаутентичнијем маратону на свету „Athens authentic marathon“ на којем је учествовало преко 10.000 маратонаца из целог света, у укупном пласману од 1639 такмичара, међу 277 жена, захваљујући подршци и помоћи Градске општине Медијана, нашла се Нишлијка Јадранка Тасић. У њеној категорији била је 51. и једина је жена од 10-ак тркача из Србије.

„Athens authentic marathon“ - Нишлијка у центру Атине

Трчало се историјском трасом од 42,2 км од чувеног маратонског поља, где је 490. године пре нове ере одржана чувена битка између Атињана и Персијанаца, до центра Атине, односно до стадиона Панатхенаик, где су 1896. одржане прве модерне Олимпијске игре. Према легенди, ту трасу, први пут је претрчао гласник Филипидес, после битке Грка и Персијанаца на Маратону. Трчао је од Маратонског поља до Атине, да би јавио лепу вест да су победили Грци. Нажалост, после претрчане трасе је и умро.

Иако је обично лимит на свим маратонским тркама сати 6, лимит за завршетак овог Маратона, био је 7 сати, јер је траса јако тешка. Терен од  42 км чине узбрдице. Јадранка је Атински маратон претрчала за  04:52:36, што је њен лични рекорд на маратонима  тог ранга. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   маратон   Атина   Јдранка Тасић   трчање   Athens authentic marathon
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима