Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реакција градоначелника Ниша поводом наводне забране одржавања трибине "Савеза за Србију" у "Симфонијском оркестру"

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2018. Јужна Србија Инфо

Реакације на релацији "Савез за Србију" - "Симфонијски оркестар" - Српска напредна странка (Ниш) - ДС у вези одржавања трибине те новоосноване опозиционе политичке колације, се не смирују.
У читаву причу саопштењем се укључио и градоначелник Ниша, Дарко Булатовић.

Реакција градоначелника Ниша поводом наводне забране одржавања трибине "Савеза за Србију" у "Симфонијском оркестру"

Поводом неаргументованих напада на град Ниш, на Јавну градску установу културе Симфонијски оркестар и иступе појединаца из странака опозиције последњих дана, градоначелник Ниша Дарко Булатовић изјавио је за медије „да не постоји ни трунка истине у наводима које у јавност већ данима износе представници опозиционог блока – Савеза за Србију“. Булатовић додаје:

„Град Ниш је увек био добар домаћин свакоме ко је уредно и на време пријављивао организовање својих скупова, без обзира којег и каквог су карактера. Оптужбе да „Савезу за Србију“ наводно није дозвољено организовање планираних политичких активности у Нишу, неосноване су и неистините – никада, ни од кога и ни једним актом тај исти савез није затражио коришћење и закуп простора Симфонијског оркестра. Ни од саме установе, нити од било кога у граду.

Како то није први пут да опозиција без икакве основе напада наш град, установе у њему и актуелно руководство Ниша, постављам питање какав је циљ тих напада и настојања да се истин замени неистином. И одговорићу:

Њихов циљ је да посумњамо у оно што видимо и да верујемо у оно што нам они кажу. Изрека гласи: „Култура је мера“. Овде, међутим, културе нема, јер се измишља и говори неистина како би се искривила стварност и створила лажна слика у јавности. Они, који би жарко желели да се прихвати та њихова лажна слика, убеђени су да могу да манипулишу грађанима и сматрају да је народ вечити малолетник. И, наравно, хтели би да они буду вечити старатељи тог истог народа. Иако су, што је такође познато, у прошлости водећи ову земљу уништили све што је вредело и што су могли.

- Јасно је као дан да је на сцени покушај изазивања нестабилности и да се стабилна атмосфера претвори у неповерење, како би ућарили они који се у смутним временима много боље сналазе него у у периодима политичке стабилности. Зато отворено питам: „Чему помињање ватре, ако ватре нема“?

Како се баш у исто време догодило да у Народној скупштини посланик Срђан Ного из опозиционог Покрета Двери, који је у Савезу за Србију, скандалозно прети вешањем премијерке Ане Брнабић у центру Београда, а потом и убиством председника Републике Александра Вучића, враћајући Србију у најмрачнија и најтрагичнија времена са почетка Другог светског рата и ранијим периодима, а Бошко Обрадовић челник тих истих Двери дан раније позивао официре и војску на пуч, односно на насиље, у своје и име свих грађана Ниша изражавам чврсто веровање да ће надлежни државни органи и цела српска јавност стати на пут и супротставити се овом и оваквом насиљу на јавној политичкој сцени наше земље.

Ми у Нишу, који се после страховитог пропадања и за кратко време као птица феникс издигао из пепела, имамо посебне разлоге да и у овом тренутку, а из веома добро познатог, великог и континуираног ангажовања и несебичне помоћи коју је наш град добио од врха наше државе у претходних неколико година за свој развој у свим областима рада и живота и за дефинитиван излазак из вишедеценијске кризе, пружимо пуну подршку и премијерки Ани Брнабић и председнику Србије Александру Вучићу и станемо у њихову одбрану против појединаца и група који наметањем насиља и не презајући ни од чега, покушавају да реализују налоге својих страних послодаваца и донатора да се дестабилизује наша земља.

Господо из опозиције, подсећам вас на познату изреку – „Насиље и заговарање насиља су увек пораз“.

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић

Коментара: 1


#   Ниш   СНС   Симфонијски оркестар   Дарко Булатовић   Бошко Обрадовић   Савез за Србију
@sns_srbija @DarkoBulatovic_ @SavezZaSRB @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Тодор, 23.01.2019.:
    Коментари су забрањени, нема их ???


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима