Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Društvo

Regionalne vesti

<<<12345>>>Ukupno: 6601  |  Prikazano: 11 - 20

Najviše se pamti učiteljica: Slavica Čikarić iz Prokuplja sa đacima napravila predstavu „Šira od plavog neba, naša je ljubav hrabrost i vera“

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 12.04.2024.
Najviše se pamti učiteljica

Učiteljica Slavica Čikarić ističe se kao primer predanosti tradiciji i vrednostima prošlih vremena u obrazovanju. Ona je jedna od retkih koja stavlja učenike i njihove potrebe na prvo mesto, istrajavajući u održavanju tradicionalnih mera i metoda kako u učionici, tako i van nje.

opširnije

Komentara: 0

Skupo: Građani mogu da provere stanje stabla u svom dvorištu za 3.900 dinara - provere u međublokovskom prostoru plaća Grad

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 11.04.2024.
Cena usluge provere stabala preskupa za građane

Građani Niša sada imaju mogućnost da angažuju Javno komunalno preduzeće "Mediana" za proveru stanja drveća u svojim dvorištima uz pomoć rezistografa, što je nova usluga koja je nedavno uvedena.

opširnije

Komentara: 0

Kazneno-popravni zavod u Nišu nagrađen za izuzetnost u dizajnu - zatvorenici napravili najbolji etnobubar

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 10.04.2024.
Niški zatvorenici dizajnirali najbolji etnobubar

Kazneno-popravni zavod u Nišu i ove godine je dobio priznanje za svoj izvanredan rad na polju dizajna. Na nedavnom Sajmu hortikulture, zavod je nagrađen diplomom za najbolji dizajn etnobunara, proizvoda nedavno izrađenog u metalskom pogonu ovog zavoda.

opširnije

Komentara: 0

7,5 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija u Nišu - potrebna šira akcija

Južna Srbija Info - redakcija 10.04.2024.
7,5 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija

Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojiće šest miliona dinara, a Grad Niš dodatnih 1,5 miliona dinara za uklanjanje četiri divlje deponije u opštinama Crveni krst i Palilula.

opširnije

Komentara: 0

KOŠARE SVIH NAS - 25 godina od napada na karaulu Košare

Južna Srbija Info - redakcija 09.04.2024.
KOŠARE SVIH NAS

Na današnji dan 1999. na karaulu Košare krenule su jedinice OVK, u sadejstvu sa vojskom Republike Albanije i dobrom podrškom NATO avijacije sa ciljem ostvarivanja kopnene invazije na Kosovo i Metohiju i presecanja komunikacija između jedinica Vojske Jugoslavije u Prizrenu i Đakovici.

opširnije

Komentara: 0

Da li Romi žele da se uključe u društvo ili ih predstavljaju "lažni" lideri: "Grabež" u Nišu za poklone deci na Svetski dan Roma

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 08.04.2024.
Gde je

Decenijska tema, da li Romi u Srbiji, posebno u Nišu iskreno žele da se uključe u život u svim segmentima ili nemaju poverenje u sistem i društvo. Ne baš prijatna slika danas u Gradskoj kući pri dodeli poklona romskoj deci, stavila je senku na ovaj divan dan, posebno jer Niš je jedan od gradova sa nabrojnijom romskom populacijom sa kojom ostali deo građana živi u sinergiji.

opširnije

Komentara: 0

Na Starom groblju odata počast stradalima u bombardovanju Niša 8. aprila 1941.

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 08.04.2024.
Sećanje na bombardovanje Niša 8. aprila 1941.

Pomenom i polaganjem venaca na Starom groblju, u Nišu je obeležena godišnjica bombardovanja Niša u Drugom svetskom ratu. U prvom naletu, u ranim jutarnjim satima 8. aprila 1941. godine, više od 400 ljudi je poginulo.

opširnije

Komentara: 0

Edukacija srednjoškolaca o bezbednosti u saobraćaju: Prevencija i sigurnost

Južna Srbija Info - redakcija 07.04.2024.
Prevencija i sigurnost

Prošle nedelje u prepunoj sali niške Gimnazije "9. maj", održan je edukativni seminar o bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Gradske opštine Medijana i u saradnji sa Centrom za društveno delovanje.

opširnije

Komentara: 0

Poznati objekat zadužbina dr Alekse Savića i restoran "Savićevac" na prokupačnom Hisaru sudskom odlukom u rukama Grada

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 06.04.2024.

Posle višedecenijskih trzavica, konačno je postignuto rešenje u korist Grada Prokuplja u sporu oko imovinsko-pravne prirode objekta "Savićevac" na brdu Hisar. Sudskim poravnanjem iz 1999. godine, zaključenim između tadašnje opštine Prokuplje i preduzeća "Prokupac", okončan je spor između lokalne samouprave i navedenog preduzeća.

opširnije

Komentara: 0

Liturgija u manastiru Svete Trojice u Gabrovcu kraj Niša: Duhovni događaj u dane Časnog posta

Južna Srbija Info 05.04.2024.
Liturgija, post i priroda

Danas je u prelepom ambijentu, nstupajećeg Vaskrsa i proleća manastira Svete Trojice u Gabrovcu kraj Niša, služena Sveta liturgija koja je predstavljala izuzetan duhovni događaj za vernike ovog kraja, posebno u vreme Časnog posta.

opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 6601  |  Prikazano: 11 - 20


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima