Južna Srbija Info

Banđur i Kostić u poseti Specijalnoj školi "Bubanj"

rssBookmark and Share

Niš 16.10.2018. Južna Srbija Info

Zamenik Gradonačelnika Niša Miloš Banđur i sekretarka Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić posetili su Specijalnu školu sa domom učenika „Bubanj”, koja je osnovana za ostvarivanja obrazovnih i vaspitnih potreba dece i omladine oštećenog sluha, i koja poslednjih godina prerasta u Regionalni centar podrške deci sa različitim teškoćama u razvoju.

Banđur i Kostić u poseti Specijalnoj školi "Bubanj"

U razgovoru sa rukovodstvom i kolektivom škole, oni su najavili znatno veću pomoć Grada ovoj obrazovnoj instituciji.

U školi se, trenutno, prema rečima vršioca dužnosti direktora Gorana Labovića obrazuje više od 170  dece različitog uzrasta, dok Dom pruža uslugu celodnevnog boravka i stanovanja za oko  50  dece iz Niša ali i čitavog regiona južne i istočne Srbije.

Direktor Labović kaže da škola radi u zadovoljavajućim uslovima, ali da su i potrebe i dalje velike.

Zamenik Gradonačelnika Miloš Banđur je poručio, u razgovoru sa direktorom Labovićem i kolektivom Škole, da je Bubanj jedna od najvažnijih obrazovnih institucija na teritoriji Niša i da je Grad u obavezi da ovoj školi posveti čak i veću pažnju nego drugim školskim ustanovama. Zbog toga će, u pripremi Budžetskih planova za narednu kalendarsku godinu nadležni Sekretarijati morati da sagledaju u što većoj meri potrebe Specijalne škole Bubanj, rekao je zamenik Gradonačelnika.

On je dodao i da je neophodno školu i prostor koji je okružuje otvoriti i približiti lokalnoj zajednici, pre svega kroz omogućavanje korišćenja sportskih terena u školskom dvorištu i za decu  i omogućiti veću inkluziju i povezanost učenika i štićenika Škole Bubanj sa decom iz lokalne zajednice, kao što je i bila praksa u ranijem periodu.

U tom cilju Sekretarijat za životnu sredinu napravio je program ozelenjavanja i ulepšavanja školskog dvorišta, kako bi se, pre svega učenicima škole "Bubanj" i korisnicima Doma, a potom i svoj ostaloj deci iz ovog dela grada, omogućio lepši i bolji ambijent za boravak, druženje i bavljenje sportskim aktivnostima. 

Komentara: 0


#   Niš   Miloš Banđur   Bubanj Specijalna škola
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]