Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GO Medijana pomaže prvake

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 09.09.2015.

Oko 200 prvaka, dece članica Udruženja samohranih majki nosiće majice sa natpisom „Najbolji je đak Medijanin prvak“ i pisati u sveskama koje im je poklonila Gradska opština Medijana.

GO Medijana pomaže prvake

„Posvećujemo veliku pažnju deci te smo prošle nedelje uručili više od hiljadu poklona đacima, prvacima sa svoje teritorije. Sarađujemo i sa Udruženjem hranitelja, Udruženjem „Devet Jugovića“ i svima koji rade za dobrobit dece – rekao je predsednik GO Medijana Zoran Stojanović.

Saradnja GO Medijana nastaviće se sa Udruženjem samohranih majki kao i Udruženjem hranitelja grada Niša preko projekta „Radionica“ a koji predviđa pripremnu nastavu za svršene osnovce i upis u srednje škole. Deo svezaka koje je opština kupila ostaće i za ove namene.Za navedene potrebe opština Medijana će izdvojiti između 400 hiljada i milion dinara.

Po rečima Biljane Jovanović iz Udruženja samohranih majki, pripremna nastava za upis u željene srednje škole se organizuje već deset godina, tri godine je finansijski i obezbeđivanjem prostora i stručnog kadra, po potrebi, pomaže najveća niška opština. Predavači su najčešće samohrane majke ili njihova deca koja imaju odgovarajuću stručnu spremu i kvalifikacije.

„Nemam reči za pomoć koju nam pruža naša opština. Pripremna nastava daje odlične rezultate i 90 odsto dece upiše željene škole. Upravo sam dobila informaciju da će nam GO Medijana naredne nedelje odobriti 100.000 dinara za kupovinu đačkog pribora – rekla je Jovanović i naglasila da Udruženje samohranih „brine“ o više od 2000 dece i ima najbolju saradnju sa ovom opštinom.

JugMedia

Komentara: 0


#   škole   Medijana gradska opština   učenici   prvaci   Zoran Stojanović   Biljana Jovanović   Udruženje samohranih majki   srednje škole
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima