Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hitno potrebna pomoć za malog Andriju!

rssBookmark and Share

03.11.2013. Autor: Alo

U Vladičinom Hanu ljudi dobre volje pokrenuli su humanitarnu akciju dobrovoljnog prikupljanja novca za nastavak lečenja trogodišnjeg Andrije Pešića iz Predejana, koji je oboleo od visokorizičnog neuroblastoma.

Hitno potrebna pomoć za malog Andriju!

Siromašni roditelji mališana, kome je zloćudna bolest zahvatila limfne žlezde od vrata do male karlice i oko većih krvnih sudova, nemaju 25.000 evra za nastavak hemoterapije u Zagrebu. Malom Andriji pojavio se tumor iznad bubrega, a bolest je u četvrtom stadijumu.

- Andrija se lečio u Nišu i Beogradu, gde je primio osam terapija. Lekari su obavili i transplantaciju koštane srži. Sin je bio podvrgnut i megaterapiji. Zdravstveni stručnjaci predložili su da Andrija prima efikasnu MIBG terapiju, koja se ne primenjuje u Beogradu. Najbliža zdravstvena ustanova je u Zagrebu. Uprkos podmukloj bolesti, Andrija je živahan i velike su nade da se izleči i oporavi - kaže njegov otac Saša Pešić.

U humanitarnu akciju uključio se i lokalni fudbalski klub Moravica, koji u saopštenju apeluje na ljude dobre volje da pomognu malom Andriji. Otvoren je namenski dinarski račun: 250-3060000132680-77, kao i devizni 250-3060000162050-43.

Komentara: 0


#   Saša Pešić  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima