Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još se ne zna krivac za pad plafona u školi

rssBookmark and Share

Leskovac 25.03.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Komisija koja je trebalo da ispita uzroke pada plafona u Osnovnoj školi „Bora Stanković“ u Vučju nije završila posao ni 50 dana od izbegnute tragedije.

Još se ne zna krivac za pad plafona u školi

Plafonska konstrukcija pala je u učionicu u noći između 30 i 31. januara ove godine, a nekoliko dana kasnije gradski većnici formirali su komisiju čiji je zadatak bio da se utvrde uzroci pada i eventualni krivac.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da ne zna kakvi su nalazi komisije u čiji se „rad ne meša“ i da mu izveštaj još nije dostavljen, a načelnica Uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić podseće  da je ta komisija tražila od stručnjaka u Direkciji za urbanizam i izgradnju da ispitaju slučaj.

Radove na montaži visećih plafona izvodila je Zanatsko građevinske zadruge „Pionir“ iz Vlasotinca, koju je ista direkcija izabrala na tenderu za izgradnju saobraćajnice kod fabrike Leteks.

Nepoznato je takođe da li  je u međuvremenu utvrđena sigurnost i bezbednost ostalih plafona na drugom spratu iste škole.


#   Leskovac   škole   Goran Cvetanović   Vučje   komisija   OŠ Bora Stanković Vučje   plafon   Pionir zadruga   Suzana Stanković Ilić
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima