Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladi Novopazarci u poseti Medijani

rssBookmark and Share

Niš 25.10.2017. Južna Srbija Info

Saradnju Grada Novog Pazara i Gradske opštine Medijana treba podići na viši nivo od one koju imaju kancelarije za mlade, rečeno je između ostalog prilikom posete delegacije ovog grada najvećoj niškoj opštini.

Mladi Novopazarci u poseti Medijani

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić zahvalio je na prijemu organizovanom za predstavnike njegovog grada, predstavnike OEBS-a, Kancelarije za mlade i Saveta za mlade Novog Pazara. On je pozvao na razmenu iskustava i razgovore ne samo u oblasti omladinskog aktivizma, već i na nivou rukovodstava lokalnih samouprava. U ime opštine Medijana goste je pozdravio član Veća Igor Todorović, naglasivši značaj razmene iskustava u različitim oblastima. Todorović se interesovao za rad novopazaraske Kancelarije za mlade koja posluje kao javno preduzeće i mogućnosti primene sličnog modela u Nišu.

Sastanku su u ime Novog Pazara prisustvovali i predstavnici misije OEBS-a, Nacionalne kancelarije i novopazarske Kancelarije za mlade, Stalne konferencije gradova i opština i brojni članovi Saveta za mlade ovog grada. Domaćini su im bili koordinatori Kancelarije za mlade Gradske opštine Medijana i Saveta za mlade Grada Niša. Posle formalnog govora i predstavljanja usledili su radni razgovori u cilju bližeg upoznavanja i sagledavanja novih mogućnosti za saradnju.

Inače, Gradska opština Medijana i Grad Novi Pazar već imaju uspostavljene kontakte na nivou lokalnih samouprava, ali je želja da oni budu bliži i konkretniji zarad kvalitetnijeg života građana.

Komentara: 0


#   Niš   mladi   Medijana gradska opština   Kancelarija za mlade   Novi Pazar   gradske opštine   Gradska opština
@


 


[ Dodaj komentar ]