Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon obilaska pet gradskih opština "Inspekcijski karavan" Nišavskog okruga "finiširao" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 19.10.2019. Južna Srbija Info

Posetom Gradu Nišu, prošlog četvrtaka završena je ovogodišnja akcija „Karavan“ Nišavskog upravnog okruga u kome su republički inspektori obišli sve gradske opštine i razgovarali sa predsednicima opština i njihovim najbližim saradnicima, kao i direktorima preduzeća i ustanova.

Nakon obilaska pet gradskih opština "Inspekcijski karavan" Nišavskog okruga "finiširao" u Nišu

Sastanku u Nišu, održanom u velikoj sali Skupštine grada, osim zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića, sekretara Skupštine Grada Ružice Đorđević,  prisustvovali su  sekretari gradskih sekretarijata,  gradski pravobranilac, predstavnici  Kancelarije zaštitnika građana, Savetnik za zaštitu prava pacijenata, predsednik Saveta za zdravlje grada Niša, načelnik Komunalne policije,  direktori  Javnih preduzeća i ustanova.

Republički inspektori su izneli  svoja zapažanja u vezi sa funkcionisanjem Gradske uprave , nedostatatkom pojedinih inspekcijskih službi i načinu rešavanja osnovnih komunalnih pitanja, vodovodnom i kanalizacionom mrežom, putnom  infrastrukturom, uređenjem divljih  grobalja,  vanpijačnom prodajom, psima lutalicama, konjskim zapregamau gradu, uređenjem  Tvrđave.

Bilo je reči i o turističkim i prosvetnim inspektorima, odlaganju otpada na privatnim parcelama, mreži škola i drugim pitanjima iz delatnosti rada republičkih inspektora.  

Osim preporuka, republički inspektori najavili su redovne inspekcijske nadzore.

U toku prepodneva republički inspektori razgovarali su sa rukovodstvom opština Pantelej i Palilula. Podsećamo da je akcija „Karavan“ juče obišla opštine Medijanu, Crveni krst i Nišku Banju.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišavski okrug   gradske opštine   Inspekcijski karavan
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima