Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razvoj i povezivanje naučno-tehnoloških parkova u Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 24.01.2020. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su Sporazum o realizaciji projekta Tehnopark Srbija 2 koji sprovodi NTP Beograd a sufinansiraju Vlada Švajcarske konfederacije i Grad Niš kroz subvencionisanje rada doo NTP Niš.

Razvoj i povezivanje naučno-tehnoloških parkova u Srbiji

Sporazumu je prethodilo potpisivanje Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Švajcarske konfederacije, kojim se omogućava bespovratna pomoć od 65.000.000 dinara.

Planirano je da se projektom razviju šeme za finansiranje početnog kapitala za podršku startapovima u fazi razvoja u iznosu od 1.100.000 do do 1. 700.000 za 25 startapova, pružanje podrške za razvoj detaljnog poslovnog modela, pozicioniranje i promociju NTP-a, obuke i mentoringa, i podizanje kapaciteta NTP-a da pruži kompanijama podršku za promociju izvoza, prava intelektualne svojine, uvođenje mera podrške finansiranju itd.

Kroz projekat će se raditi na jačanju visokotehnološkog preduzetništva, kreiranje uslova za promociju kulture inovacija i pozicioniranje Niša kao centra ekonomije znanja.

Komentara: 0


#   Niš   Švajcarska   Ministarstvo prosvete   Mladen Šarčević   Naučno tehnološki park
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima