Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tasovac u Nišu: Srpski prosperitet je povezan sa znanjem, a ne mačem

rssBookmark and Share

27.01.2015. Južna Srbija Info

Ministar, Ivan Tasovac poručio je sinoć u Nišu na Svetosavskoj akademiji da su "naša sloboda i narodni prosperitet mnogo više i dublje povezani sa našim znanjem nego sa našim mačem".

Tasovac u Nišu: Srpski prosperitet je povezan sa znanjem, a ne mačem

Možda je vreme posle veka u kome nas je izginulo više nego u svim prethodnim zajedno, duboko zamislimo nad tom jednostavnom činjenicom, govorio je Tasovac u svojoj besedi na Svetosavkoj akademiji, ove godine pod nazivom „"Put ka svetlosti" održanoj sinoć u Domu Vojske Srbije, u organizaciji Eparhije niške, Grada Niša i Komanda kopnene vojske Srbije.

Svetosavska akadimija je tematski posvećena velikim imenima srpske nauke i kulture Mihajlu Pupinu i Korneliju Stankoviću.

Nikada više naših građana nije otišlo van svoje zemlje u svet, nikada više njih nije sticalo svoja znanja u svetu kao danas. Nemamo razloga da budemo ponosni na to jer naši ljudi su najčešće odlazili po zakonima procesa koje ova zemlja nije mogla da kontroliše, istakao je ministar kulture i informisanja.

Episkop niški Jovan rekao je da je "ova Svetosavska akademija u Nišu samo skromni dar koji smo dali Božjem čoveku, Svetom Savi".

Komentara: 0


#   proslava   Dom Vojske   Akademija   Kornelije Stanković   Niška eparhija   Svetosavska akademija   episkop Jovan Purić   Ivan Tasovac   Komanda kopnene vojske Srbije   Mihajlo Pupin
@IvanTasovac @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}