Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zajednički protiv siromaštva, gladi, poboljšanja zdravlja, jednakosti polova i mnogih drugih problema

rssBookmark and Share

Niš 25.09.2019. Južna Srbija Info

Nišavski upravni okrug i Grad Niš bili su domaćini Konferenciji „Lokalizacija ciljeva održivog razvoja – ostvarenje Agende 2030“, u organizaciji Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.

Zajednički protiv siromaštva, gladi, poboljšanja zdravlja, jednakosti polova i mnogih drugih problema

Ministarka bez portfelja prof. dr Slavica Đukić Dejanović, koja predvodi međuresornu radnu grupu za realizaciju takozvane Agende 2030, istakla je da su zdravlje, obrazovanje i smanjenje razlike među ljudima prioriteti strategije. Ona je ukazala na veliki značaj lokalne samouprave koji pomažu da se 17 ciljeva Agende 2030 realizuju gotovo 65 posto. 

Načelnica Nišavskog upravnog okruga je podsetila na činjenicu da se Srbija 2015. godine, sa još 192 zemlje članice Ujedinjenih nacija, obavezala na sprovođenje Agende 2030 za održivi razvoj pod nazivom „Transformisanje našeg sveta“.

Da  bi se ciljevi Agende uspešno sproveli, naglasila je načelnica Nišavskog okruga, neophodno je uključenje šire društvene zajednice i lokalnih samouprava, koje direktno doprinose njihovom približavanju krajnjem korisniku – građaninu. Zajedničkim delovanjem jedinica lokalnih samouprava, nevladinog sektora i državnih organa, uspešno bi se rešavali problemi poput siromaštva, gladi, poboljšanja zdravlja, jednakosti polova i mnogih drugih problema različitih oblasti u društvu.

Današnji skup u Nišu organizovan je u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju i Stalnom konferencijom gradova i opština – Savezom gradova i opština Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Slavica Đukić Dejanović   Skupština grada Niša   Rade Rajković   Nišavski upravni okrug   Stalna konferencija skupština i gradova   održivi razvoj
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}