Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

90. rođendan FK Radnički Niš

rssBookmark and Share

09.11.2013. Autor: D. Stojanović

Za razliku od onih koji divljaju na tribinama i van stadiona, postoje i neki drugi, pravi navijači, što su potvrdile i popularne „meraklije“, verni pratioci FK Radnički koji su se svom klubu odužili na nesvakidašnji način. Povodom 90. rođendana čuvenog „Reala sa Nišave“, upravo po ideji pomenute navijačke grupe - u parku Čair, preko puta zapadne tribine Gradskog stadiona - zasađeno je devet sadnica. Prvu je u zemlju spustio sin tragično nastradalog prvotimca Radničkog Belog Krstića, Ivan, a zatim su se ašova latili legendarni golman Miodrag Knežević Knez, predsednik UO Darko Bulatović...

90. rođendan FK Radnički Niš

- Cilj ovog projekta, koji je realizovan u okviru konkursa „Zdravo internet“ u organizaciji fondacije „Ana i Vlade Divac“, zapravo je promovisanje ekologije i zdravog načina života - kaže Zlatko Stojanović, predstavnik „meraklija“ i idejni tvorac akcije pod nazivom „9 sadnica za 9 decenija kluba“.

A, da je Radnički ponovo u modi svedoči i podatak da će, na prvoj narednoj sednici Gradskog parlamenta, prvi put, jedna niška ulica poneti imena dvojice slavnih fudbalera iz posleratne ere ovog kluba: blizanaca Pavla i Petra Mičića, legendarnih Pakija i Pekija. Rođeni su 1930, članovi Radničkog postali su sa 17 godina, te odigrali 14 sezona i postali apsolutni su rekorderi po broju nastupa u dresu voljenog kluba. Petar je igrao na 654, Pavle je nastupio u 582 meča, a Petar na 654 utakmice, postigavši i još neprevaziđeni broj golova - 256.


#   Vlade Divac   Meraklije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima