Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Crvena Zvezda sutra u finalu

rssBookmark and Share

18.02.2017. Južna Srbija Info

U prvom polufinalnom meču Pireus banka Kupa Radivoja Koraća u Nišu, košarkaši Crvene zvezde MTS savladali su FMP i obezbedili plasman u veliko finale (nedelja 19. februar u 21.00).
CRVENA ZVEZDA MTS – FMP 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

KSS
KSS

U prvom polufinalnom meču Pireus banka Kupa Radivoja Koraća u Nišu, košarkaši Crvene zvezde MTS savladali su FMP i obezbedili plasman u veliko finale (nedelja 19. februar u 21.00).

Crveno-beli su od prvog minuta nametnuli ritam i kontrolisali rezultat, najviše zahvaljujući raspoloženom Marku Guduriću, koji je postigao deset od 13 uvodnih poena svog tima. Prednost je konstantno rasla, a najveća u tom periodu bila je 24:8, da bi se na prvu pauzu otišlo pri rezultatu 27:14.

Druga deonica protekla je u istom tonu… Ekipa trenera Dejana Radonjića držala je dvocifrenu prednost, posle serije 13:2 bilo je 44:23 u 18. minutu,  a na poluvreme se otišlo pri rezultatu 48:32.

Treća četvrtina nije donela nikakve promene, osim što je višak Zvezde i dalje rastao (58:34 – 24. minut), a pred poslednji odmor iznosio je „plus 22“ – 67:45. U poslednjoj deonici, crveno-beli su priveli posao kraju bez problema i plasirali se u finale.

Nagrade

Pre početka utakmice, na terenu „Čaira“ bila je mala svečanost. Za doprinose srpskoj košarci, plaketu je dobio profesor Aleksandar Kerković, jedan od začetnika košarke u Nišu. Priznanje je uručio Igor Rakočević, potpredsednik KSS za mušku košarku.

Priznanje je dobila i Gordana Kala Radović, kojoj je nagradu uručio Uroš Parlić, predsednik RKS Istočne Srbije.


#   košarka   Uroš Parlić   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Crvena Zvezda KK   Igor Rakočević   Čair SC   Pireus banka
@KSSrbije @kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima